„Žalgirio“ direktorius P. Motiejūnas: norinčių treniruoti mūsų komandą buvo apie keturiasdešimt

Kauno „Žalgiris“ trečiadienį paskelbė, jog į Barseloną pasukusį vyriausiąjį trenerį Šarūną Jasikevičių pakeis 38-erių austras Martinas Schilleris.



Popiet „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas surengė spaudos konferenciją, kurioje atsakė į žurnalistų klausimus.

„Džiaugiamės, kad radome trenerį. Matome ir manome, kad jis yra ambicingas, šiuolaikinis, jam tiko mūsų komanda ir patiko ta žaidėjų sudėtis, kurią turime. Pradedame naują etapą ir naują darbą su treneriu“, - sakė P. Motiejūnas.

Papasakokite, kiek kandidatų buvo?


– Kaip jau žinote, iš pradžių ieškojome lietuvio trenerio. Kai su lietuviais nepavyko, išėjome į tarptautinę rinką. Plaukė pasiūlymai ir iš pačių trenerių, ir iš jų agentų. Kandidatų buvo 30-40. Bet rimtai kalbėjomės su keturiais, kuriuos atrinkome į galutinį etapą. Ir pasirinkome vieną.

Naudojame šiuolaikines technologijas, norime, kad ir treneris būtų su jomis susipažinęs. Labiausiai nenorėjome, kad ateitų specialistas su savo sistema ir mes pagal jį turėtume keistis. Užaugome su Šaru. Pagrindinė mūsų ambicija buvo trenerio „alkanumas“.

Kaip daug buvo pasistūmėta derantis su Kaziu Maksvyčiu?

– Su juo buvo daug kas aptarta, vyko gera diskusija, jam ir mums viskas tiko, bet paprasčiausiai Permės klubas jo nepaleido, nes jis turi sutartį ir įsipareigojimus.

Kada M. Schilleris treneris pasirinks štabą?

– Šiandien pradėsime apie tai kalbėtis ir dėliotis. Nemanau, kad štabas bus šimtu procentų lietuviškas. Bet dauguma bus lietuviai.

Kokios naujienos dėl komandos žaidėjų?


Liko kelios dienos pagrindiniams žaidėjams, kurių sutartyse numatyti pliusai. Reikia išskirti Jocką Landale‘ą, kuris nori išvykti, o labiausiai – į NBA. Dabartinė susijaukusi situacija jam labai gadina reikalus, nes laisvų agentų rinka prasidės spalio 15 dieną, o mes iki to laiko negalime ir nenorime laukti. Bendraujame su jo agentais.

Visi kiti žaidėjai, tikime, liks. Vedame derybas, bet gandų nekomentuojame, o jų yra daug. Bet treneriui prisijungus vienoje kitoje pozicijoje jis galės rinktis žaidėjus.

Nemanote, jog rizikuojate pasikviesdami mažai žinomą trenerį?


Rizikos yra, bet tai, manome, privalumas. Jis nėra žinomas Europai. Suprantame, kad jam reikės palaikymo ir tai suteiksime. Jis taip pat labai norėjo čia ateiti. Kalbėjome apie krepšinio skirtumą tarp Amerikos, NBA ir Europos. Ieškosime mišinio, kaip bus tinkamiausia pasiekti pergalių. Jis nėra iš trenerių klano, bet padėsime jam augti. Tikime šiuo procesu ir suprantame, kad greitai rezultatų nebus. Reikia kantrybės.





Saulius Ramoška | Alfa.lt

Video rekomendacijos: