D. Sirvydis Detroite taps milijonieriumi

Klubo nuotr.

2019 metų NBA naujokų biržoje gana aukštu 39-uoju šaukimu pasirinktas Deividas Sirvydis neseniai dėl svajonės žaisti už Atlanto paliko Jeruzalės "Hapoel" komandą ir neapsiriko, rašo Eurobasket.lt.



Vilnietis padėjo parašą po trejų metų trukmės sutartimi su Detroito "Pistons" klubu.

Trečiadienį 15min.lt žurnalistas Donatas Urbonas atskleidė, kad D.Sirvydis už pirmąjį sezoną gaus 900 tūkst., už antrąjį - 1,52 mln. JAV dolerių iki mokesčių atskaitymo.

Treti metai lietuvio kontrakte nėra garantuoti, tad jei joks klubas nepageidaus perimti jo sutarties, o "Pistons" nenorės jo paslaugų, krepšininkas taps laisvuoju agentu.


Pavasarį D.Sirvydį iš Vilniaus "Ryto" Izraelio komanda išpirko už 170 tūkst. eurų, o dabar "Hapoel" gali gauti išpirką iki 750 tūkst. dolerių.

FIBA Čempionų lygoje 20-metis 204 cm ūgio puolėjas per dvejas rungtynes aikštelėje viso praleido 19 minučių, įmetė 1 tašką (0/2 dvit., 0/3 trit., 1/2 baudų), atkovojo kamuolį ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Izraelio pirmenybėse D.Sirvydis šiame sezone aikštelėje nepasirodė, o praeito pabaigoje spėjo sužaisti 4 mačus, vidutiniškai per 18 minučių pelnė 4,5 taško (45,4 proc. dvit., 14,3 proc. trit.), atkovojo 3,3 kamuolio ir rinko 1,3 naudingumo balo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: