„Ryto Balsas“: „Geras Žibėno sumanymas kėlinio viduryje atakuoti Gebeną ar jį keičiantį klouną“

„Ryto Balsas“: „Geras Žibėno sumanymas kėlinio viduryje atakuoti Gebeną ar jį keičiantį klouną“

„Betsafe-LKL“ čempionate sekmadienio vakarą įvyko trečiasis šio 2020-2021 m. sezono derbis tarp Kauno „Žalgirio“ (21/3) ir Vilniaus „Ryto“ (22/6). Giedriaus Žibėno vadovaujamas „Rytas“ po įtemptos dvikovos svečiuose triumfavo 86:85 (21:23, 19:19, 21:25, 24:19).



Po šio mačo savo mintis išdėstė „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„VIVA HRVATSKA arba pagaliau laimėtas derbis

Ne veltui šloviname Kroatiją. Paskutinė pergalė prieš atstovus iš laikinosios sostinės buvo iškovota 2019 metų Karaliaus Mindaugo taurės finale, kur siautėjo ne bet kas kitas, o Ivano Buvos tautietis ir gana ryškų pėdsaką mūsų klubo metraštyje palikęs Rokas Stipčevičius. Pagarba šiems Balkanų vyrukams už jų didžiulį atsidavimą, vilkint „Ryto“ marškinėlius.


Įdomus taktinis Giedriaus Žibėno žingsnis buvo pasirenkant startinį penketą, kuriame nebuvo nei Ivano Buvos, nei Andrew Goudelocko, o dėl Arno Butkevičiaus nebuvimo, vietą jame gavo Rapolas Ivanauskas. Ivano Buvos palikimas ant suolo leido daryti prielaidą, kad trenerių štabas turėjo sumanymą kėlinio viduryje šviežiomis jėgomis atakuoti Martiną Gebeną arba jį keičiantį klouną.

Rungtynių pradžia tikrai nenuteikė maloniai. Daug strigimo puolime ir nesusikalbėjimas gynyboje privedė prie to, kad per nepilnas 6 minutes praleidome 15 taškų. Elementarus susikeitimas ginamaisiais kėlė daug problemų mūsų klubo krepšininkais. Tiesa, tai parodo, kad yra daug neišnaudotų rezervų, nes būtent po tokių klaidų visas rungtynes varžovai turėjo neblogų šansų metimams tiek iš distancijos, tiek iš baudos aikštelės.

Būtent taškai iš baudos aikštelės buvo didžiausias „Ryto“ galvos skausmas. Pagalbos trūkumas iš šonuose esančių žaidėjų, kuomet didelis žmogus lieka perimetre prie mažesnio, badė akis, o tai leido varžovų dviem vidurio puolėjams kartu pataikyti 8 metimus iš 11. Iš viso varžovai į „Ryto“ krepšį sumetė 42 taškus, atakuojant iš po krepšio.

Po migdančios pradžios daug šviežio gūsio įnešė Andrew Goudelocko išėjimas. Nuo amerikiečio vargiai gali eiti į pagalbą, o ir kuriant žaidimą vakar pamatėme keletą neblogų perdavimų skersai aikštelės. „Rytas“ 4 minučių atkarpą laimėjo net 18-6.

Neapdainuoti herojai. Šitoje kategorijoje norėtųsi išskirti 3 žmones. Jau, ko gero, visi aptarė fenomenalų kroato pasirodymą ar puikiai žaidusį AG, tačiau čia pirmiausia paminėsime Gytį Radzevičių. Sunku suvokti, bet Gytis žaidė 38(!) minutes. Kokia arkliška ištverme pasižymi šis vyrukas (?!), nes absoliučiai visą praleistą laiką aikštėje atrodė taip pat šviežiai, o tai tradiciškai leido nepastebimai susirinkti 7 kamuolius. Turbūt po kiekvieno „Ryto“ mačo džiaugiamės Gyčiu, bet po tokio pasirodymo belieka nulenkti galvą.

Lukas Uleckas. Vakar po 2 praleistų rungtynių į aikštę grįžęs Lukas davė neįtikėtinos naudos. Ko gero, pirmą kartą šiame sezone teko pasistumti į 4 poziciją, kur Lukas puikiai išnaudojo savo greitį puolime, o ir gynyboje nebuvo skylė, nes stumdytis prieš Jankūną reikia ne tik nemažai raumenų, bet dar daugiau žaidimo supratimo. Galima džiaugtis Luko parodyta emocija ir lygiu, kurį norėtųsi matyti ir ateityje.

Be abejo, kad trečiasis nepadainuotųjų herojų kompanijos narys yra Dovis Bičkauskis. Vakar greitomis pražangomis iš žaidimo iškritęs Augustas Marčiulionis tarsi davė didesnį krūvį Doviui, tačiau šis ne tik nepasimetė, bet pajutęs, kad turi rodyti lyderio savybes, parodė jas visiškai laiku. Dovis išprovokavo net 6 pražangas ir surinko 7 rezultatyvius perdavimus. Galima žavėtis Dovio branda paskutinėje atakoje. Tik žaidėjai ir treneris žinojo, koks derinys turėjo būti daromas, tačiau puikiai įvertinęs, kad yra prieš gerokai mažesnį ir lengvesnį Lekavičių, atliko visiškai „perfect-timing“ prasiveržimą, o tai leido baudos metimu uždaryti rungtynes.


Verta pabrėžti, kad dar vienas neišnaudotas „Ryto“ rezervas buvo greitos atakos. Vilniečiai greitose atakose surinko lygiai 0 taškų, nors bėgti į greitą puolimą tikrai moka ir gali.

Džiugu, kad žaidžiant be Arno Butkevičiaus, padarant gana nemažai klaidų gynyboje, suklydus 14 kartų ir praleidus 24 taškus po prarasto kamuolio vistiek sugebama laimėti derbio mačą išvykoje. Puiki pergalė išnaudojus svarbiausius ginklus. Keep it going, lads!“, - rašė „Ryto Balsas“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: