„Ryto Balsas“: „Mūsų mylimas „Ryto“ klubas pradėjo dar vieną kovą dėl LKL titulo“

„Ryto Balsas“: „Mūsų mylimas „Ryto“ klubas pradėjo dar vieną kovą dėl LKL titulo“

Naujasis „Betsafe-LKL“ sezonas prasidėjo. Šalies vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (1-0) krepšininkai klampiame pirmenybių starte sugebėjo išvengti netikėto antausio.



Giedriaus Žibėno auklėtiniai išvykoje tik paskutinėmis minutėmis 76:66 (19:17, 13:17, 19:17, 25:15) palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (0-1) pasipriešinimą.

Po šio mačo pasisakyti nusprendė „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Diena, kurios laukėme ilgai – mūsų mylimas „Ryto“ klubas pradėjo dar vieną kovą dėl LKL titulo. Sezono pradžia pažymėta pergale, tačiau vaizdas aikštėje kol kas ne pats geriausias.


Labiausiai į akis krito tai, kad vilniečiai žaidė klampų, negražų krepšinį. Jei buvome įpratę matyti Giedriaus Žibėno kariauną bėgančią ir metančią iš toli, tai šiandien aikštėje buvo visiška to priešingybė. „Rytas“ išmetė tik 13 tritaškių (palyginimui, praėjusio sezono vidurkis – 26), o pelnė viso labo 76 taškus. Jei pasvaliečiai būtų taikliau metę iš toli, nesinori nė pagalvoti, koks galėjo būti rezultatas.

Kitas dalykas – Paulius Petrilevičius eilinį kartą tapo sunkiai įveikiamu varžovu. Jam neblogai talkinęs Skučas talžė „Ryto“ priekinę liniją, kuriai tiesiog būtinas pastiprinimas. Sunku patikėti, kad Martynas Pacevičius buvo dominuojanti jėga NKL‘e. Su „Ryto“ apranga šis krepšininkas atrodo labai silpnai.

Blankokai atrodė ir Tanneris Leissneris. Aišku, tai ne tas žaidėjas, kuris turėtų būti taškų darymo mašina, tačiau šiandien amerikietis buvo tarsi iškritęs iš konteksto.

Tačiau labiausiai šįvakar nuvylė Vaidas Kariniauskas. Jei ne tie keli prasiveržimai ir taiklus tritaškis, Vaido pasirodymas būtų visiškas fiasko. Žaidėjas, kuris turėtų kurti kitiems, šiandien nesukūrė praktiškai nieko, o su juo komanda aikštėje atrodė labai stringanti. Plius/Minus statistika taip pat iškalbinga - -13. Lauksime solidesnių komandos naujoko pasirodymų.

Kiek perdegęs atrodė ir sugrįžęs Margiris Normantas. Margo susirinko kvailokas pražangas per kibiai gindamasis varžovų atakų pirminėse fazėse ir vos neišėmė savęs iš rungtynių. Tačiau Margirio pasitikėjimas savimi nepaliko abejonių – jo taiklių tritaškių dėka rungtynių pabaigoje pavyko atitrūkti nuo varžovų ir iškovoti pergalę Pasvalyje po metų pertraukos.

Ivanas Buva pasirodė puikiai pasiruošęs sezonui – sėkmingai išnaudodamas savo pranašumą ir meistriškumą Vania pasiima šio mačo MVP titulą.

Norėtųsi pagirti ir Gytį Radzevičių – labai drąsūs, užtikrinti ir fiziški prasiveržimai, solidi gynyba ir net 9 atkovoti kamuoliai. Nepamirškime ir Mindaugo Girdžiūno 7 rezultatyvių perdavimų.


Kaip sako Žibėnas – W is a W. Lauksime gražesnio ir užtikrintesnio krepšinio iš „Ryto“ vyrukų.

P.S. skelbiama, kad „Rytas“ susitarė su Kennethu Smithu – gynėju, kuris sezoną baigė Limožo CSP ekipoje. Lauksime oficialių naujienų“, - rašė „Ryto Balsas“.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: