Th. Walkupas: „Žalgiryje“ lietuviai yra roko žvaigždės, o legionieriai - atstumtieji

Th. Walkupas: „Žalgiryje“ lietuviai yra roko žvaigždės, o legionieriai - atstumtieji

Olympiacos nuotr.

Krepsiniozinios.lt kviečia prisiminti buvusio Kauno „Žalgirio“ gynėjo Thomaso Walkupo interviu, kuriame 28 metų 193 cm ūgio krepšininkas pasisakė apie patirtį Lietuvoje.



Vasarą iš „Žalgirio“ į Pirėjo „Olympiacos“ persikėlęs Th. Walkupas pastebėjo, kad „Žalgirio“ lietuviai šalyje yra didžiausios žvaigždės, o legionieriai – tik pagalbininkai, rašo Ktre.com.

„Faktas, kad aš žaidžiau didžiausiame ir garsiausiame Lietuvos klube. Ir lietuviai žaidėjai čia yra lyg roko žvaigždės. O mes, legionieriai, esame lyg atstumtieji, nustumti į pašonę. Po rungtynių žurnalistai ateina ir nori kalbinti savo vaikinus lietuviškai, todėl mes tiesiog atsiduriame kampe. Mes atstumti, o jie – roko žvaigždės“, – palygino teksasietis.

Jis taip pat palygino ir skirtumus tarp Teksaso bei Lietuvos.


„Tu susitinki su žmonėmis, kurie nekalba angliškai. Supranti, ką jie tau bando iškominukuoti ir tu pats žinai, ką nori jiems iškomunikuoti. Bet negali to pasakyti jų kalba taip, kaip pasakytum saviške. Ir tokioje situacijoje variantų nedaug, – šyptelėjo amerikietis, – Bet iš esmės didžioji žmonių dalis čia angliškai šneka. Šalis daug importuoja, eksportuoja todėl žmonės angliškai kalba.“

Šį sezoną Th. Walkupas Eurolygoje vidutiniškai per 22 minutes pelno po 6,2 taško, atkovoja po 2,3 ir perima po 1 kamuolį, atlieka po 3,5 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 8,1 naudingumo balą.

Primename, kad trejus metus „Žalgiriui“ atstovavęs amerikietis Kauną paliko kaip vienas geriausių gynėjų Europoje.

2018 m. į „Žalgirį“ iš Liudvigsburgo MHP klubo Vokietijoje atvykęs krepšininkas lengvo starto Kaune neturėjo. Prisijungęs prie Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos komandos Walkupas kurį laiką išgyveno prisitaikymo aukštesniame lygyje turbulenciją, tačiau transformaciją į įžaidėjo poziciją dar pirmaisiais metais pradėjęs amerikietis savo darbu ir pastangomis įkūnijo tikrą sėkmės istoriją.

Per šiuos trejus metus Th. Walkupas ne tik užsirekomendavo kaip tikras gynybinis buldogas ar patikimas atakų organizatorius, bet kaip ir linksmų plaučių ir Lietuvą bei Kauną mylintis vyrukas.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: