Ar žinojote? Šaras atskleidė, kurios ekipos niekada netreniruotų: tai ne „Rytas“

Ar žinojote? Šaras atskleidė, kurios ekipos niekada netreniruotų: tai ne „Rytas“

Barcelona ir Zalgiris.lt nuotr.

„Barcelona“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius dabar laikomas vienu geriausių Europos strategų, o jo vertė auga lyg ant mielių. Vis dėlto tokiu treneriu kaunietis galėjo ir netapti, jeigu karjeros metu nebūtų pakeitęs požiūrio į komandos vairininko darbą.



Kalbėdamas su Lietuvos krepšinio lygos (LKL) atstovais, Šaras atskleidė, kad ankstyvojoje karjeros stadijoje net nenorėjo pagalvoti apie galimą trenerio darbą nustojus žaisti.

„Negalvojau, kad būsiu treneriu. Nežinojau, ką darysiu, bet tikrai maniau, kad treneriu netapsiu. Tai pasikeitė tik likus dviem metams iki karjeros pabaigos, kai pradėjau kažką mąstyti, o ir kai kurios komandos pradėjo siūlyti darbą. Bet būdamas 25-27-erių metų apie tai tikrai negalvojau ir netgi baiminausi tokios minties“, – atskleidė Š. Jasikevičius.

Įžaidėjas dar rungtyniaujant dažnai būdavo pavadinamas „treneriu aikštėje“. Tokį epitetą buvo užsitarnavęs ir garsus futbolo treneris, dabartinis „Manchester City“ ir buvęs „Barcelonos“ strategas Pepas Guardiola. Šarui šis palyginimas su katalonu patiko, o užsiminęs apie kitą garsų futbolo trenerį, jis atskleidė ir komandas, kurių niekada netreniruotų.


„Man gražus toks palyginimas. Jeigu būtumėt paminėjęs Jose Mourinho (praeityje buvusį Madrido „Real“ treneriu), būčiau supykęs (juokiasi). Ar priimčiau „Real“ pasiūlymą? Ne, ne. Yra komandų kurių niekada netreniruočiau ir „Real“ – viena iš jų“, – atskleidė treneris.

Š. Jasikevičius „Barcelonos“ gretose rungtyniavo net dukart – 2000-2003 ir 2012-2013 metais. Anksčiau Šaras yra minėjęs, kad nesiryžtų pasirinkti ir kitos savo buvusios komandos, Atėnų „Panathinaikos“, varžovės Pirėjo „Olympiakos“.

Primename, kad praėjusį sezoną Šaro auklėtiniai laimėjo Karaliaus taurės ir Ispanijos čempionatą, o Eurolygoje nužygiavo iki finalo.







Krepsiniozinios.lt ir Alfa.lt

Video rekomendacijos: