Eurolyga: „Žalgiris“ – „Olympiacos“ (Vaizdo transliacija)



Antradienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai stos į kovą Eurolygos 23-iojo turo rungtynėse. „Žalgirio“ arenoje kauniečių laukia susitikimas su Pirėjo „Olympiacos“ komanda.

Rungtynių ginčo kamuolys bus išmestas 20.00 val.

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA



Pirėjo „Olympiacos“ klubas pastaruoju metu išgyvena ne pačius geriausius laikus – pasitraukimas iš savo šalies stipriausio čempionato, titulų badas Graikijoje, praeityje likę pasiekimai Eurolygoje ir lygos draudimas registruoti naujus žaidėjus.

Beprecedentį sprendimą praėjusio sezono pabaigoje priėmę „Olympiacos“ vadovai pasitraukė iš Graikijos aukščiausios lygos ir dabar vienas tituluočiausių šalies klubų varžosi tik Eurolygoje. Tokį žingsnį iššaukė nepasitenkinimas teisėjavimu prieš amžiną varžovą Atėnų „Panathinaikos“, tad PAO karaliavimas Graikijoje gali tapti dar lengvesnis.

Kaip bebūtų, Pirėjo komanda save gali vadinti viena sėkmingiausių krepšinio komandų visoje Eurolygoje, nes naujoje Eurolygos eroje triumfavo net du kartus, finale žaidė dar tris, o į atkrintamąsias buvo prasibrovę net 10 sezonų paeiliui. Pirmą kartą naujoje Eurolygos eroje „Žalgirio“ arenos svečiai triumfavo 2011–2012-ųjų metų sezone, kuomet sensacingai finalo ketverte eliminavo Barselonos „FC Barcelona“ bei Maskvos CSKA.

Po metų Martyną Gecevičių savo gretose turėję graikai dar kartą kėlė į viršų Eurolygos taurę bei tapo vos antruoju klubu, tai padariusiu du kartus paeiliui.

Pakartoti neeilinę galimybę „Olympiacos“ galėjo po poros metų, tačiau finale krito prieš Madrido „Real“, o fortūna nugarą didžiajame finale atsuko ir vos prieš trejus metus, kai nugalėtojais tapo Stambulo „Fenerbahce“.

Puikiai Pirėjo klubo sirgaliai prisimena ir 2017-ųjų sezoną, kuomet jų svajonę į šipulius sudaužė netikėtai iššovę „Žalgirio“ vyrai. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai tada gana užtikrintai ketvirtfinalio serijoje 3:1 nugalėjo iki tol sėkmingai žygiavusius graikus ir pateko į Eurolygos finalo ketvertą.

Šį sezoną Pirėjuje pradėjo ir du pažįstami veidai, tačiau Kaune jie nepasirodys, nes dar anksčiau neteko savo darbo: Mindaugas Kuzminskas dar lapkričio mėnesį paliko komandą ir persikėlė į Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipą, o vyriausiojo trenerio pareigas ėjęs Kęstutis Kemzūra atleistas vos prieš mažiau nei mėnesį.


//




style="display:none;" data-ad-client="ca-pub-9232533877213603" data-ad-slot="3472783777"> //




style="display:block" data-ad-format="fluid" data-ad-layout-key="-e7-8+97-di-b1" data-ad-client="ca-pub-9232533877213603" data-ad-slot="5015274760"> //









Zalgiris.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: