Naudingiausias praėjusio Eurolygos turo žaidėjas A. Švedas: R. Kurtinaičiui vadovaujant žaidžiame geriau (VIDEO)



Praėjusią savaitę naudingiausiu Eurolygos 26 turo žaidėju tapęs Maskvos srities „Chimki“ lyderis Aleksejus Švedas pirmadienį su savo ekipa atvyko į Lietuvą ir antradienį Kaune per rungtynes su Kauno „Žalgiriu“ gins šį titulą.

Praėjusią savaitę Rusijos komanda namie 108:79 nugalėjo Vilerbano ASVEL klubą ir iškovojo trečią iš eilės pergalę. Jos kalviu tapo karjeros naudingumo balų rekordą (37) pasiekęs A. Švedas. Šiuo metu rezultatyviausių Eurolygos žaidėjų rikiuotėje rusas užima antrą vietą, vidutiniškai pelnydamas 21,25 taško. Jį lenkia tik Stambulo „Anadolu Efes“ lyderis Shane‘as Larkinas (21,96 tšk.).

Sostinės oro uoste A. Švedas teigė, jog antradienį Kaune jo komandos laukia sunkus mūšis. Krepšininkas tikino, kad jam didelė garbė žaisti Kaune ir nesvarbu, mėgsta jį krepšinio gerbėjai ar ne. Be to, papildomos motyvacijos jam suteikia žaidimas 15 tūkst. sirgalių akivaizdoje.

Paklausus, kas lėmė tris iš eilės pergales Eurolygoje, vienas rezultatyviausių turnyro krepšininkų sakė: „Paprasčiausiai pradėjome žaisti geriau, dabar žaidžiame labiau kaip komanda, nes sezono pradžioje turėjome daug naujų žaidėjų. Esame ant bangos ir norime toliau ant jos būti.“



Kalbėdamas apie pagerėjusią klubo gynybą, A. Švedas pabrėžė, jog tam turėjo įtakos kietesnis žaidimas, be to, krepšininkai pradėjo vienas kitą geriau suprasti.

„Artėja atkrintamosios varžybos, todėl dabar yra svarbiausias sezono metas. Reikia stengtis laimėti kiekvieną susitikimą“, – sakė A. Švedas.

„Chimki“ strategas R. Kurtinaitis, jo manymu, yra geras treneris, supranta krepšinį ir jam vadovaujant klubas žaidžia kur kas geriau.










Saulius Ramoška | Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: