R. Kurtinaičio auklėtiniai turi patekti į Eurolygą bet kokiu atveju (komentaras)

VTB nuotr.



Kaip jau skelbėme, penktadienį VTB Vieningoji lyga turėtų pranešti sprendimą dėl sezono nutraukimo, manoma, kad čempionai nebus paskelbti.

Turnyre su 18 pergalių ir vos 1 nesėkme užtikrintai pirmauja Maskvos srities "Chimki" klubas, kuriame vyriausiuoju treneriu dirba Rimas Kurtinaitis, o jam talkina Robertas Kuncaitis, Aurimas Jasilionis, Giedrius Kurtinaitis bei fizinio parengimo treneris Evaldas Kandratavičius.

Kaip praneša Rusijos žiniasklaida, šalies vicečempionai bet kokiu atveju turi patekti į kito sezono Eurolygą.

Jei bus vertinama pagal dabartinę padėtį, "Chimki" krepšininkai yra lygos lyderiai, jei pagal praeito sezono rezultatus - jie yra finalo dalyviai, o čempiono titulą apgynęs Maskvos CSKA klubas turi ilgalaikę Eurolygos licenciją.



"Mes sužaidėme daugiau nei pusę čempionato, praktiškai du trečdalius rungtynių, - teigia "Chimki" generalinis direktorius Pavelas Astachovas. - Tokioje force majaure situacijoje, kai esame tiesiog priversti baigti sezoną, manau, kad dabartinė turnyrinė lentelė ir turi būti galutinė. Kito varianto nėra.

Svarbu užfiksuoti pirmenybių rezultatus, nes jų pagrindu bus atranka į Europos turnyrus, be jų nebus aišku, kas kur turi žaist."










Eurobasket.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: