CSKA vadovas: situacija su Eurolyga primena Kutuzovo taktiką 1812 metų kare



Maskvos CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas pareiškė, kad Eurolygoje tikimasi atnaujinti sezoną, ir sulygino situaciją su garsiojo karvedžio Michailo Kutuzovo taktika 1812 metų kare su prancūzais.

"Situacija paprasta: Eurolyga kol kas nepasirengusi iškelti finišo vėliavėlės. Ten padėtį aptarinėja kasdien ir tikisi, kad sezonas bus užbaigtas vienokiu ar kitokiu formatu, - dienraščiui "Sovetskij Sport" pareiškė Eurolygos čempionų vadovas. - Prioritetas - sužaisti absoliučiai visas likusias rungtynes. Tik kol kas niekieno vaizduotė nesiryžta spėti, kaip Europa tvarkysis su koronaviruso pandemija po dviejų savaičių, po mėnesio. Žinau, kad Eurolygos vadovybė svarsto ir alternatyvias turnyro sistemas.

Situacija su Eurolyga man primena Michailo Kutuzovo taktiką 1812 metų kare. Rusijos karvedys po Borodino mūšio visaip stengėsi tiesioginio susidūrimo su Napoleonu, net atidavė Maskvą, bet galų gale išlaukė ir tapo nugalėtoju. Prancūzai liko be atsargų, sušalo ir buvo priversti atsitraukti.

Taip ir Eurolyga - laukia ir manevruoja, vengia ryžtingų žingsnių. Manau, Eurolygos veiksmus dėl sezono pratęsimo ar nutraukimo dau kuo nulems NBA pozicija."














Eurobasket.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: