E. Atamanas: Eurolyga gegužę paskelbs sezono užbaigimo miestą - ne Lietuvoje

Kaip jau rašėme, Eurolyga tvirtai užsibrėžusi vienokiu ar kitokiu būdu sportiniu principu pabaigti šį sudėtingą 2019-2020 metų sezoną. Italijos žiniasklaida praneša, kad lemiamos elitinio Senojo žemyno kovos turėtų vykti vienoje šalyje, kuri bus mažiausiai paveikta koronaviruso pandemijos.



Tarp realiausių pretendenčių organizuoti Eurolygos finalinį aštuonetą yra įvardinama Lietuva. Teigiama, kad varžybos vyktų dvejose arenose - Vilniaus "Siemens" bei Kauno "Žalgirio". Tiesa, yra ir kitų realių alternatyvų - Maskva bei Atėnai.

Turkijos čempiono, praėjusio Eurolygos sezono finalo dalyvio bei dabartinio lyderio Stambulo "Anadolu Efes" klubo vyriausiasis treneris Erginas Atamanas šiuo klausimu turi savo nuomonę.

"Manau, kad varžybos bus atnaujintos liepos mėnesį dėl koronaviruso pandemijos mažėjimo. Žinoma, esu įsitikinęs 99 proc., kad rungtynės vyks be žiūrovų, - teigia turkas. - Eurolyga planuoja surinkti visas komandas mieste, kuriame mažiausia užsikrėtimo galimybė, ir sužaisti likusias reguliariojo sezono rungtynes bei surengti "Finalo aštuoneto" varžybas. Man tai yra labiausiai tikėtinas scenarijus.


Manau, kad miestas bus paskelbtas gegužės mėnesį. Stambule visa tai organizuoti būtų sunku. Spėju, kad "Finalo aštuoneto" turnyras įvyks viename Vokietijos miestų, nes jie jau ruošėsi "Finalo ketvertui".

Manau, kad varžybos bus surengtos Kelne, kur ir turėjo vykti "Finalo ketvertas". Neužbaigti sezono būtų milžiniška problema."





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: