CSKA rekordininko prioritetu išlieka Maskvos klubas, net ir susimažinus atlyginimą

Euroleague.net nuotr.

Vasarą baigiasi Maskvos CSKA net 14 sezonų praleidusio  Andrejaus Voroncevičiaus trejų metų sutartis.



"Armiečių" vicekapitonas yra klubo rekordininkas pagal sužaistas rungtynes - 274 Eurolygoje ir 262 VTB Vieningoje lygoje.

Nors dienraščio "Izvestija" šaltinis teigia, kad naujasis CSKA pasiūlymas turėtų būti gerokai mažesnis finansiniu atžvilgiu, ilgametis Rusijos rinktinės žaidėjas linkęs likti komandoje.

Tai patvirtino ir krepšininko agentas Burganas Nazirovas.


"Derybos dėl kontrakto pratęsimo vyko dar sezono metu, tačiau, žinant susidariusią situaciją, rinką apmirė, - "Izvestija" teigė B.Nazirovas. - Situacija yra "pakibusioje" padėtyje, tačiau susidomėjimas Andrejumi yra aukštas. Turime keletą kitų klubų pasiūlymų, tačiau prioritetu išlieka CSKA. Jam tai yra praktiškai gimtojo komanda, kurioje Voroncevičius susiformavo ir kaip žaidėjas, ir kaip asmenybė."

Šiame dėl koronaviruso pandemijos pristabdytame Eurolygos sezone sezone 32 metų 207 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 14 minučių įmesdavo 3,6 taško, sugriebdavo po 3 atšokusius kamuolius, atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą ir rinkdavo po 4 naudingumo balus.

VTB Vieningoje lygoje A.Voroncevičiaus rodikliai buvo nesulyginamai geresni - 7,6 pelnyto taško (41,7 proc. trit.), 5,4 atkovoto kamuolio, po 1 rezultatyvų perdavimą ir 11,3 efektyvumo balo per 21 minutę.

Patyręs puolėjas 2019 metų pasaulio čempionate Kinijoje buvo Rusijos rinktinės lyderis trijose statistikos kategorijose - pagal pelnomus taškus (12,8), atkovotus kamuolius (7) ir naudingumo balus (18,4).

Eurolygos čempionai vasario mėnesį pratęsė kontraktą su Danieliu Hackettu, kovą - su Joelu Bolomboy'umi, po šio sezono sutarčių kol kas neturi amerikiečiai Mike'as Jamesas, Darrunas Hillirdas, Ronas Bakeris bei rusai Michailas Kulaginas ir A.Voroncevičius.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: