J. Landale'as paliks „Žalgirį“? „Baskonia“ nusitaikė į žalgirietį (VIDEO)

Euroleague.net nuotr.

Kauno „Žalgirio“ aukštaūgis Jockas Landale'as atsidūrė Vitorijos „Baskonia“ klubo akiratyje, praneša „Piratas del Basket“.

Skelbiama, kad baskus J. Landale'as domino ir anksčiau, kuomet krepšininkas dar vilkėjo Belgrado „Partizan“ ekipos marškinėlius.



Australas su Lietuvos čempionais turi dar vienerius metus galiosiantį kontraktą, tad baskams tektų sumokėti išpirką.

Pats krepšininkas neseniai pasakojo, kad, kaip ir pernai, dar tikisi patekti į NBA lygą, o ji nepavyktų, su malonumu grįš į Kauną.

„Esu ištikimas „Žalgiriui“, todėl sezoną užbaigsiu Kaune. Po sezono turiu tikslą žaisti NBA čempionate, – aiškino 24-erių metų 211 cm ūgio žaidėjas. – Tai vien tik geri sprendimai. Jeigu nepavyks užsikabinti už NBA, būsiu laimingas galėdamas sugrįžti į „Žalgirį“.“

Aukštaūgis taip pat atkreipė dėmesį į koronavirusą, kuris gali pakoreguoti jo išankstinius planus.



„Jei negalėsiu parskristi į Europą ar JAV, tuomet atsiras galimybė kurį laiką žaisti Australijos čempionate. Vis dėlto šiuo metu esu susikoncentravęs laimėti Eurolygą ar žaisti NBA, o rungtyniauti Australijos pirmenybėse norėčiau vėlesnėje savo karjeros stadijoje“, – tikino žalgirietis.

Eurolygoje J.Landale'as vidutiniškai per 21 minutę įmesdavo po 11 taškų (64,6 proc. dvit., 30,2 proc. trit.), sugriebdavo 4,4 atšokusio kamuolio, atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą ir rinkdavo 10,4 naudingumo balo.

LKL pirmenybėse 24 metų 211 cm ūgio vidurio puolėjo rodikliai buvo panašūs - 7,3 pelnyto taško (60,5 proc. dvit., 39,3 proc. trit.), 3,9 atkovoto kamuolio, 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir po 9 efektyvumo balus per 15minučių.

Krepsiniozinios.lt kviečia išsakyti savo nuomonę, ar J. Landale'as liks „Žalgiryje“ kitą sezoną?





Eurobasket.lt ir Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: