„Zenit“ vadovas vieną buvusį žalgirietį mato snaiperio, kitą - atakų organizatoriaus vaidmenyje

Euroleague.net nuotr.

Praėjusį sezoną Eurolygoje debiutavusioje Sankt Peterburgo "Zenit" komandoje žais net trys buvę žalgiriečiai - Artūras Gudaitis, K.C.Riversas ir Kevinas Pangosas.



Rusijos klubo generalinis direktorius Aleksandras Cerkovnyj buvo paklaustas, kuriuos krepšininkus jis mato pagrindinių snaiperių vaidmenyje.

"K.C.Riversą, Vitalijų Fridzoną, Billy Baroną ir Austiną Hollinsą, - dienraščiui "Izvestija" atsakė ekipos vadovas. - Esu įsitikinęs, kad antrajame savo sezone "Zenit" gretose Hollinsas turės kur kas daugiau ypatingai rezultatyvių rungtynių. Praėjusiame jam šiek tiek pritrūko patirties, nors ir buvo išskirtinių pasirodymų. Pirmiausia prisiminiau 28 amerikiečio pelnytus taškus Eurolygos išvykos rungtynėse prieš CSKA, kai snaiperių dvikovoje Austinas sugebėjo pranokti Mike'ą Jamesą.

Pangosą pirmiausia regime ne kaip po 20 takų per susitikimą renkant metiką, o kaip žaidimo organizatorių. Metikų turime ir be jo. Geriau tegu Kevinas padeda įmesti kitiems, o ne daro tai pats.


Be to, jis puikiai suvokia savo vaidmenį aikštelėje. Jei reiks imtis iniciatyvos, pataikyti savo mėgstamus metimus, jis tai padarys. Be žalos komandiniam žaidimui ir rezultatui. Pirmoje vietoje bus komandos rezultatas, ir niekas negalės to pamiršti."

Taip pat A.Cerkovnyj kategoriškai paneigė gandus apie "Zenit" susidomėjimą anksčiau NBA arenose žibėjusiu, o praėjusį sezoną Miuncheno "Bayern" atstovavusiu Gregu Monroe: "Apie jo įvykusį "perėjimą" sužinojau iš rusiškų televizijos kanalų bėgančių eilučių, tačiau amerikiečio net nebuvo mūsų kandidatų sąraše".





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: