„Žalgirį“ į „AX Armani“ iškeitęs Z. LeDay'us: apie praeitį negalvoju - tai nauja kelionė

Kauno "Žalgirio" gretose praėjusį sezoną rungtyniavęs amerikietis Zachas LeDay'us persikėlė į Milaną, kur pradės savo trečiąjį sezoną Eurolygos turnyre.



26-erių metų 202 cm ūgio "centras" derinį "du prieš du" atlikinės su puikiais atakų organizatoriais - ispanu Sergio Rodriguezu bei amerikiečiu Malcolmu Delaney.

Apie būsimus iššūkius, praeities etapą, pandeminę situaciją pasaulyje ir universalumą aikštėje Milano "AX Armani" naujokas pasakojo specialioje spaudos konferencijoje.

"Visų pirma noriu pasidžiaugti, kad esu čia ir galiu čia būti dėka nuostabaus medicininio personalo visame pasaulyje, kurie daro viską, kad mes galėtumėme nors šiek tiek priartėti prie įprasto gyvenimo rėžimo", - savo kalbą pradėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionu dar kovo mėnesį oficialiai tapęs amerikietis.


Paklaustas apie karjeros etapą Kaune Z.LeDay'us į prisiminimus nesileido.

"Stengiuosi negalvoti apie praeitį. Tai nauja kelionė, naujas etapas bei mano trečiasis sezonas Eurolygoje. Visose komandose yra skirtingos sistemos, skirtingi treneriai, o šiuo metu galvoju tik apie būsimo sezono iššūkius, nekantrauju susipažinti su komandos draugas ir daryti tai ko reikės komandai, kad laimėtumėme", - kalbėjo atletas.

"Kuo aš galiu būti naudingas komandai? Visų pirma savo energija, kietu žaidimu ir universalumu. Nežinau kito žaidimo būdo, kaip tik išeiti ant parketo ir atiduoti visą save. Aikštėje mano komandos draugai man yra broliai, o aš už juos kovoju", - ryžtingą nusiteikimą demonstravo buvęs žalgirietis.

"Mėgstu galvoti, kad esu žaidėjas be konkrečios pozicijos aikštėje. Žaisiu ten, kur būsiu naudingiausias komandai ir kur mane efektyviausiai panaudos treneris", - netiesiogiai patarimus būsimam treneriui Ettorei Messinai žarstė "AX Armani" naujokas.

Praėjusį sezoną Z.LeDay'us buvo vienas naudingiausių "Žalgirio" krepšininkų. Eurolygoje jis per vidutiniškai 22 minutes rinko 11,8 taško, atkovojo 4,7 kamuolio, atliko po 1 rezultatyvų perdavimą bei fiksavo 13,2 efektyvumo balo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: