M. Schilleris Vilerbane laukia netikėtumų: „Mums tai bus pranašumas“ (VIDEO)

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ rengiasi kelionei į Prancūziją, kur susikaus su Vilerbano ASVEL ekipa.



Prancūzijos klubas praleido tris pastaruosius Eurolygos mačus dėl komandą užklupusio koronaviruso bei į rikiuotę grįžta specialiai šiam mačui.

Prieš mačą „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris pasidalijo mintimis apie laukiantį mačą prieš ilgą laiką nežaidusį bei pilnaverčių treniruočių vykdyti negalėjusį varžovą.

- ASVEL nerungtyniavo tris savaites, mažai treniravosi. Ar tai pranašumas?


- Taip, tai turėtų būti pranašumas.

- Ar klubas žino, kurie varžovų krepšininkai rungtyniaus?

- Situacija yra panaši į tada, kai rungtyniavo su „Chimki“. Į viską žiūrime taip ir tikrai nežinome kas žais, o kas ne.

- Kaip sunku ruoštis tokioms rungtynėms?

- Vienintelis kelias yra ruoštis taip, lyg žaistų visi. Pats procesas tikrai nėra sudėtingas, kai ruošiesi taip. Žinoma, artėjant mačui ir jau žinant kas žais, turėsime pasukti galvas apie būsimus penketus, žaidėjų pozicijas. Priklausomai nuo žaidžiančių galime išvysti neįprastus penketus. Pavyzdžiui „Chimki“ rungtyniavo su J. Jerebko penktoje pozicijoje ir tai keičia ekipos veidą. Atšokti galintis žaidėjas gali daryti didelę įtaką rungtynių eigai. Dabar ruošiamės, kad rungtyniaus visi, o kai sužinosime kažką naujo, reaguosime.

- Kokį įspūdį palieka ASVEL komanda?

- Tai yra labai atletiška ekipa, kuri savo atletiškumą gali panaudoti žaidžiant labai greitaI. Tiap pat, jie daug veržiasi ir rungtyniauja nugara į krepšį. Tą daro gana anksti atakoje. Svarbiausia bus kontroliuoti grįžimą į gynybą ir neleisti jiems veržtis po krepšiu.

- Ar M. Gebenas vyks į Prancūziją?



- Taip.

- Ar visi, išskyrus P. Garino, bus pasirengę?

- Taip, teisingai. Visi yra pasiruošę, išskyrus P. Garino.


- Trenerį, ar ekipoje nėra nerimo dėl COVID-19 situacijos ir kaip vertinate sprendimą, kad teks žaisti su mažiau sirgalių arenoje?

- Nerimo yra, bet ne daugiau, nei buvo anksčiau. Augantys skaičiai kelia nerimą dėl bendros situacijos.

- Kaip jaučiatės, kad arenoje galės būti tik 300 sirgalių?


- Esame laimingi, jog tokiu laiku 300 sirgalių yra leidžiami. Gerai yra tai, jog 300 „Žalgirio“ sirgalių sukelia jausmą, kad jų yra nuo 600 iki 1000. Tai yra labai pozityvus dalykas. Žinoma, norėtume turėti jų daugiau, bet turime gerbti situaciją ir būti dėkingi, kad gali būti bent 300.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: