M. Schilleris: apie M. Jameso pagyras, „Žalgirio“ taktiką ir bėdas gynyboje (VIDEO)

Kauno „Žalgirio“ (5/3) komanda pasitinka dvigubą Eurolygos savaitę, o pirmosios rungtynės įvyks jau antradienį, kuomet Martinio Schillerio auklėtiniai Kaune susikaus su Maskvos CSKA (5/3) krepšininkais.



Prieš šias rungtynes savo mintimis pasidalino M. Schilleris.

„Žaisime su labai gera komanda CSKA. Kalbant apie juos yra du dalykai: jie meta labai daug tritaškių, o tai daro su aukštu pataikymo procentu bei sumeta daug baudos metimų. Pagal mestas baudas jie pirmauja Eurolygoje, vedami Mike'o Jameso, Willo Clyburno ir Tornikės Shengelijos.

Taigi šie du dalykai. Agresyvumas ieškant būdų eiti prie baudų metimo linijos ir daug tolimų metimų, metamų aukštu pataikymo procentu. Tokie skaičiai puolime yra labai geri krepšinio ekipai“, - teigė treneris.


- Kaip neutralizuoti šiuos dalykus?

- Daugybė jų baudos metimų uždirba nugara į krepšį žaidžiantys W. Clyburnas ir T. Shengelija. Prasiveržimai ir žaidimas nugara. Po žaidimo nugara jie nusimeta kamuolį ir taip gali mesti daug tolimų metimų. Turėsime žinoti, kur ateitį į pagalbą, kada ateiti ir ar išvis ateiti. Tai bus labai svarbu, bet tuo pačiu turėsime varžovams neleisti atakuoti ir iš toli. Tai daug ką lems.

- Kaip apsunkinti gyvenimą M. Jamesui?

- Jau turėjome keletą tokių varžovų. Kaip jau minėjau anksčiau, svarbiausia yra rasti tinkamus žmones prieš jį gintis. Įprastai to padaryti negali vienas žaidėjas, tai turi būti keletas.

- Kur slypi ekipos gynybos problemos dėl pastaruoju metu daug praleidžiamų taškų?

- Kaip ir minėjau vakar po mačo, turime pagerinti gynybą išlaikant varžovus priekyje. Man tai yra svarbiausias dalykas.

- Dabar komanda gyvena labai įtemptu grafiku. Kaip atrodo treniruotės, kai viskas taip suspausta?


- Iš esmės klausiate, kaip mes galime tobulėti be treniruočių. Be treniruočių pagrindinis būdas tobulėti yra stebėti vaizdo įrašus. Turi stebėti video ir tai matyti. Kitas kelias yra tiesiog ruoštis kiekvienoms rungtynėms. Tokiomis sąlygomis turi stengtis daryti viską, ką gali geriausio.

- Kokia šiuo metu yra traumos patyrusio Mariaus Grigonio ir Joffrey Lauvergne'o situacijos?

- Abiejų situacija atrodo optimistiškai. Panašu, kad jei galės rungtyniauti.


- Visi kiti, išskyrus P. Garino yra pasiruošę?

- Taip, teisingai.

- M. Jamesas minėjo, kad yra nustebintas tokiu jūsų ekipos žaidimu ir treniravimu. Kaip reaguojate į tokius pasisakymus?

- Smagu girdėti. Į socialinius tinklus nekreipiu didelio dėmesio, todėl niekaip nereagavau. Vis tik tai yra malonu.



- Paskutinėse rungtynėse CSKA rungtyniavo be M. Jameso. Kaip tai keičia šios ekipos žaidimą?

- Tai iš jų žaidimo išima dar vieną taškų rinkti galintį žmogų, kuris gali kurti pats. Vis tik, be jo CSKA vis tiek turi daugybę būdų pelnyti taškus. Pavyzdžiui W. Clyburnas taip pat gali sėkmingai rinkti taškųs, žaisti vienas prieš vieną. Tai atima jėgos, bet tai nekeičia jų žaidimo drąstiškai.

- „Žalgiris“ dažniausiai pradeda rungtynes tuo pačiu starto penketu, koks to privalumas?


- Pagrindinis privalumas yra aiškumas ir ritmas. Taip, mes suprantame savo rotaciją, žinome žaidėjų kombinacijas, kurie kartu tinka aikštėje. Tuo pačiu penketu nepradėjome visų rungtynių ir taip nebus ateityje, bet ypač žaidžiant be Roko Jokubaičio paskutiniuose rungtynėse ir jam grįžus, reikia galvoti apie ekipos balansą. Tai yra priežastis, kodėl dažniausiai tas penketas atrodo taip, bet tikrai nepradėjome visų rungtynių tuo pačiu penketu.

- Ar toks sprendimas nėra pranašumas varžovams, kurie žino, kaip pradėsite rungtynes?

- Galbūt, tai jau filosofinis klausimas. Kaip tu darai tai, ką darai, žinodamas, ką tu darai. Kaip gerai gali oponentas atakuoti, kai žino, ką tu darai? Tai filosofinis klausimas.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: