„Zenit” stiprybes įvardijęs M. Schilleris atskleidė pokalbio su E. Messina detales (VIDEO)

Ketvirtadienį Kauno „Žalgirio“ (5/5) komanda sieks nutraukti keturių pralaimėjimų seriją Eurolygoje ir savo arenoje priims Sankt Peterburgo „Zenit“ (5/2) krepšininkus. Tačiau Rusijos klubas šeimininkų ekipoms yra itin kietas riešutas ir kol kas dar nei viena klubas namuose „Zenit“ nesugebėjo įveikti.



Prieš šias rungtynes Martinas Schilleris išskyrė gerą Rusijos komandos žaidimą išvykose ir pagyrė ekipos gynybinius sugebėjimus.

„Varžovai savo sąskaitoje turi penkias pergales ir du pralaimėjimus. Jie kol kas puikiai rungtyniauja išvykose. Jie laimėjo visas išvykose žaistas rungtynes. Norime jiems tai sugadinti ir iškovoti pergalę.

Tai yra gynybinė ekipa. Tai yra pirmas dalykas. Puolime du prieš du situacijose juos į priekį veda Kevinas Pangosas. Atlieka daug metimų iš kampų, o juos meta K.C. Riversas, Austinas Hollinsas ir Billy Baronas. Willas Thomasas rungtyniauja nugara į krepšį, o Alexas Poythressas leidžia po krepšiu du prie du situacijose. Puolime tai yra visapusiška ekipa, bet didžiausia jų stiprybė yra gynyba. Laukiame šio iššūkio“, - teigė M. Schilleris.

- Pastaruoju metu turite problemų gindamiesi prieš varžovų metikus. Ar tai neramina prieš rytojaus dvikovą?



- Tai kelia susirūpinimą prieš kiekvienas rungtynes, ypač jei yra keletas metikų aikštėje vienu metu. K. Pangosas gali gerai atakuoti ir tai kelia problemų. Negali eiti į pagalbas, nes visi gali pataikyti. Tai visada yra problema.

- Ką komandai akcentuojate pastaruoju metu treniruotėse?

- Pagrinde ruošėmės „Zenit“ ekipai. Praėjusią savaitę turėjome įtempta tvarkaraštį, sužaidėme keturias rungtynes per aštuonias dienas ir turėjome atsigauti. Grįžę į treniruotes paskutines dvi dienas specifiškai ruošėmės prieš „Zenit“.

- Paskutinėse keturiose pralaimėtose rungtynėse per pirmąją rungtynių pusę varžovai vidutiniškai rinko po 49,5 taško. Kas tam turi įtakos ir ar turite minčių kaip tą pakeisti?

- Turime problemų mačo pradžioje. Palūžtame, o tada turime investuoti labai daug energijos tam, jog atsigautume ir suteiktume sau šansą laimėti prieš tikrai geras ekipas. Turime sustabdyti varžovų spurtus, kai jie spurtuoja 6:0. Nenorime, jog jie spurtuotų 8:0, bet dar labiau nenorime spurtų 12:0 arba 14:0. Turime išvengti tokių atkarpų, nes krepšinis yra atkarpų žaidimas. Svarbu, jog varžovai neiškastų mums per gilios duobės. Turime suprasti rungtynių ritmą.

- Po mačo Milane kalbėjotės su Ettore Messina. Apie ką tas pokalbis buvo, kokias temas palietėte?

- Tai buvo labiau bendri dalykai. Esu dirbęs su dviem treneriais, kurie yra jo draugai ir kolegos, todėl yra mus siejančių dalykų. Kalbėjomės ne tik apie krepšinį.


- Ką manote apie savo kitą oponentą X. Pascualį? Kokios jo pagrindinės idėjos?

- Du dalykai. Visų pirmą, jie yra labai gera organizuoti gynyboje, o antra - puolime išnaudojamos stipriosios vietos. Yra aišku, ką jie nori atakuoti. Stebėdami jų mačus nepamatysite vienodų, nes jie turi daug opcijų ir pasirenka vis naujus atakos taikinius. Dirbdamas nežinai, ko tikėtis ir turi nujausti, kas tavęs gali laukti. Turi mąstyti apie tai, ką mąsto jis. To neatskleisiu, nes mes turime būti pasiruošę ir nesuteikti jiems pranašumo.

- Eurolygoje sužaidėte 10 rungtynių. Kokie buvo didžiausi iššūkiai ir kas labiausiai pamalonina?


- Labiausiai tenkina bendras vaizdas, kad esame iškovoję penkias pergales ir patyrę tiek pat nesėkmių. Kažkas man sakė, jog tai yra geriausias ekipos startas per daugelį metų. Tai geras dalykas. Bendras rezultatas atrodo gerai ir tai yra pozityvu. Didžiausias iššūkis yra pats darbas. Varžovai ir tokiame aukštame lygyje patys atsirandantys iššūkiai mačo metu. Apie tai galėtume filosofuoti visą vakarą, bet to nedarysime. Aš tiesiog mėgaujausi šiuo iššūkiu ir aukštu krepšinio lygiu.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: