M. Schilleris po penkto pralaimėjimo paeiliui: „Ši komanda nepalūš“ (VIDEO)

Ketvirtadienį Kauno „Žalgirio“ (5/6) krepšininkai Eurolygoje patyrė dar vieną nesėkmę. Martino Schillerio auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 75:83 (15:23, 17:22, 19:21, 24:17) nusileido Sankt Peterburgo „Zenit“ (6/2) ekipai.



Po rungtynių „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris apžvelgė pagrindinius jų aspektus.

„Sveikinimai „Zenit“. Tam tikrose atkarpose tai mums buvo neblogos rungtynės. Bet tik tam tikrose atkarpose. 13 taškų skirtumas iki pertraukos neatrodė kaip -13. Yra smulkmenų, kurias turime kontroliuoti, kad sugrįžtume. Bet mes vis išsikasame sau duobes. Šįkart duobė buvo per gili, kad visiškai iš jos išliptume. Paskutines 16 minučių laimėjome 41:26 ir neblogai pasirodėme gynyboje, kas leido atsigauti puolime. Bet tos iškastos duobės yra mūsų iššūkis, prieš kurį turime kautis, kad galėtume laimėti prieš tokias komandas.

Turime geriau gintis. Turime būti arčiau metikų. Turime būti šalia jų, kai jie lenda iš už užtvarų. Turime likti išvien, kai varžovai atakuoja. Neturiu problemų su sunkiais varžovų metimais, pavyzdžiui, kai Willas Thomasas pataikė sudėtingą metimą. Mes, treneriai, pyksime už puikių metikų tritaškius iš gerų situacijų. Turime gintis geriau.

Dabar reikia paprasčiausiai dirbti, kito kelio nėra tokiame lygyje. Negali būti geras tik viename dalyke, todėl turi taisyti savo klaidas. Turime ir pozityvių dalykų, tai kad sugebame atsitiesti, bet tuo pačiu tos duobės, kurias išsikasėme, yra neigiami dalykai.



Psichologinė būsena nėra pozityvi. Jie nori laimėti. Nieko nėra sėkmingiau už sėkmę, tai juk padeda pakelti pasitikėjimą savimi. Kaip bebūtų, komandos branduolys yra labai stiprus psichologiškai. Tikiuosi, kad žaidėjai nepalūš. Aš tikiu tuo nuoširdžiai“, – pasakojo treneris.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: