Prieš akistatą su žalgiriečiais CSKA strategas įvardijo varžovo privalumus

Kauno „Žalgirio“ (11/7) krepšininkų šią savaitę laukia du mūšiai su Rusijos klubais. Šiandien Martino Schillerio auklėtiniai Maskvoje susitiks su Eurolygos lyderiu CSKA (14/4), o penktadienį Sankt Peterburge Lietuvos čempionai jėgas išmėgins su „Zenit“ (11/5) komanda.



Šiuo metu žalgiriečiai yra vieninteliai, pergalingai įveikę šešis pastaruosius turus. Iki praėjusios savaitės dvikovų 12 pergalių iš eilės buvo iškovojęs CSKA, tačiau 19-ame ture maskviečiai 93:95 krito nuo Vitorijos „Baskonia“ krepšininkų rankų.

„Kauno komanda yra konkurencinga ir tai įrodinėja: po šešių paeiliui nesėkmių ji iškovojo šešias iš eilės pergales, - rungtynių išvakarėse kalbėjo CSKA vyriausiasis treneris Dimitris Itoudis. – „Žalgiris“ demonstruoja gerą, agresyvų krepšinį. Komanda aktyviai eina po krepšiu, puikiai skirsto kamuolį ir ganėtinai taikliai atakuoja nuo trijų taškų linijos“.

Pastarąjį faktą puikiai iliustruoja skaičiai: žalgiriečiai šį sezoną pataikė 43,6 proc. tritaškių metimų ir pagal šį rodiklį turnyre užima pirmą vietą.


Pirmame rate Kaune M. Schillerio auklėtiniai Maskvos klubui pralaimėjo 78:87.

Prieš išvyką į Maskvą „Žalgirio“ strategas pabrėžė, kad CSKA yra patyrusi ir talentinga ekipa. „Ji gerai organizuoja atakas, turi puikių taškų rinkėjų, tarp kurių – Mike‘as Jamesas, - sakė M. Schilleris. – Be to, Maskvos klubo krepšininkai labai dažnai atakuoja iš trijų taškų zonos, aukštaūgiai susirenka kamuolius po varžovų krepšiu. Svarbiausia – kontroliuoti šiuos faktorius“.





Saulius Ramoška | Alfa.lt

Video rekomendacijos: