M. Schilleris: „Apmaudu, bet atkrintamosios tolsta ir Eurolyga artėja prie pabaigos“

M. Schilleris: „Apmaudu, bet atkrintamosios tolsta ir Eurolyga artėja prie pabaigos“

Kauno „Žalgiris“ pasitinka dvigubą Eurolygos savaitę. 32-ajame ture antradienį žalgiriečiai namuose priims vieną autsaiderių Berlyno ALBA klubą.



Tuo metu ketvirtadienį žalgiriečiai kovos su Miuncheno „Bayern“ krepšininkais.

Prieš artėjančias rungtynes su ALBA, Martinas Schilleris tikina, jog būsimi varžovai demonstruoja netradicinį krepšinį.

„Tai tikrai sudėtingas varžovas, kuris žaidžia netradicinį krepšinį. Tai labai kvalifikuota komanda, turinti gerus metikus ir Eurolygoje bene mažiausiai remiasi žaidimu du prieš du. Jie labiau remiasi kamuolio judėjimu ir įkirtimais. Tą jie daro labai gerai ir todėl yra netradicinė ekipa“, - teigė M. Schilleris.


- Žaisite su dviem Vokietijos komandomis. Ar tos dvikovos yra kuom nors ypatingos?

- Tokią situaciją jau turėjome gruodžio pabaigoje, kai taip pat žaidėme su šiomis komandomis. Man šios dvikovos yra šiek tiek ypatingos, nes tai klubai, su kuriais praeityje daug kartų susidūriau, ir iš šalies, kurios krepšinio sistemoje užaugau. Taip pat žinau nemažai ten rungtyniaujančių žaidėjų.

- Savaitgalį rungtynės ir vėl buvo nukeltos. Kiek tai pakeitė komandos planus?

- Vakar darėme pakartotinus testus ir iki vakaro laukėme rezultatų, todėl negalėjome treniruotis. Didžiausias pokytis yra tas, kad vietoje rungtynių turėjome laisvą dieną ir į treniruotę susirinkome šiandien.

- Kaip manote, ar ta laisva diena išeis į naudą?

- Normaliu atveju sakyčiau, kad taip, tačiau šiuo atveju, kai laisvą dieną gauname prarasdami Augustine'a Rubitą dviem savaitėms, sakyčiau, kad visgi ne.

- A. Rubitui Eurolygos sezonas turbūt yra baigtas. Kaip tai pakeis komandos rotaciją?


- Pakeis. Gebenas, Jankūnas, Hayesas turės žaisti daugiau, kadangi Rubito mums trūks tiek ketvirtoje, tiek penktoje pozicijoje.

- Kokia yra ekipos nuotaika po pralaimėjimo Tel Avivo komandai?

- Sakyčiau, kad tokiomis aplinkybėmis, ji yra visai nebloga. Dvikova su „Maccabi“, lyginant su dvejomis rungtynėmis prieš tai, buvo žingsnis į priekį. Deja, bet negalėjome tų rungtynių laimėti. Tokiose situacijose niekada nėra lengva. Atkrintamosios tolsta ir vienas turnyras artėja prie pabaigos. Tai niekada nėra lengva ir kiekviename sezone klubams tenka tai išgyventi.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: