„Real“ atakoms kitą sezoną diriguos „Baskonia“ žvaigždė

„Real“ atakoms kitą sezoną diriguos „Baskonia“ žvaigždė

Sezono pradžioje įžaidėją organizatorių į NBA išlydėjęs ir pamainos jam neieškojęs Madrido "Real" klubas jau rado atakų organizatorių kitam sezonui.



Kaip praneša Graikijos žiniasklaida, ispanai suderėjo dėl vieno Vitorijos "Baskonia" lyderių Pierria Henry perėjimo ir už krepšininką paklos net 500 tūkst. eurų išpirką.

Senegalo pasą turintis amerikietis karjerą pradėjo Gruzijoje, vėliau rungtyniavo Vokietijoje, Izraelyje, Turkijoje, Rusijoje, o į Vitoriją persikėlė 2019 metais.

"Baskonia", kurios marškinėlius vilki ir Rokas Giedraitis bei Tadas Sedekerskis, liko visai šalia Eurolygos atkrintamųjų varžybų.


P.Henry stipriausioje Senojo žemyno krepšinio lygoje vidutiniškai per 27 minutes įmesdavo 10,5 taško (51 proc. dvit., 32,9 proc. trit.), atkovodavo 3,2 bei perimdavo 1,7 kamuolio, atlikdavo net 7,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 16 naudingumo balų.

Kiek kuklesni 28-erių 193 cm ūgio gynėjo rodikliai Ispanijos pirmenybėse – 9,4 pelnyto taško (49,7 proc. dvit., 39,2 proc. trit.), 2,5 atkovoto bei 1,5 perimto kamuolio, 5,4 rezultatyvaus perdavimo ir 12,5 efektyvumo balo per 23 minutes.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: