Į NBA nepatekęs J. Timma – dviejų Eurolygos ir dviejų Europos taurės klubų akiratyje

Į NBA nepatekęs J. Timma – dviejų Eurolygos ir dviejų Europos taurės klubų akiratyje

Nepavykus patekti į Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) lygą Janis Timma karjerą tęs Europoje.



Latvį dar 2013 m. NBA naujokų biržoje pasirinko Memfio "Grizzlies", 2015 m. teises į jį įsigijo Orlando "Magic" klubas, kurio garbę jis gynė Vasaros lygoje, vidutiniškai per 15 minučių rinko po 7 taškus (38,5 proc. trit.), atkovojo 2,5 bei perėmė 0,8 kamuolio ir atliko 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Skelbiama, kad juo domisi nemažai Senojo žemyno komandų, iš jų labiausiai dvi Eurolygos – Pirėjo "Olympiacos" ir Monako "AS Monaco" bei dvi Europos taurės – Valensijos "Valencia" ir Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban".

Kaip jau rašėme, kovo 8 dieną tuometis Maskvos srities "Chimki" snaiperis apšilinėjo su komanda prieš VTB Vieningosios lygos rungtynes su Zielona Guros "Zastal Enea", tačiau išgirdęs, kad treneris Andrejus Malcevas jo neįtraukė į starto penketą, paliko areną ir į Rusijos klubą nebegrįžo.


Taip pat neseniai skelbėme, kad žlugęs "Chimki" atsiskaitė su visais žaidėjais rusais bei su beveik visais legionieriais. Anksčiau buvo pranešama, kad J.Timma sutiko gauti gerokai mažesnę sumą, nei buvo numatyta kontrakte.

Praėjusiame Eurolygos sezone 29-erių 203 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 25 minutes įmesdavo 7,1 taško (40,7 proc. dvit., 35 proc. trit.), atkovodavo 2,8 bei perimdavo po 1 kamuolį ir rinkdavo 5,6 naudingumo balo.

Panašūs J.Timmos rodikliai buvo ir Vieningoje lygoje – 6,8 pelnyto taško (50 proc. dvit., 28 proc. trit.), 2,4 atkovoto kamuolio, 2,1 rezultatyvaus perdavimo ir 5,7 efektyvumo balo per 24 minutes.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: