M. Kuzminskas: Sankt Peterburge – visur kaip muziejuje, o X. Pascualio treniruotės labai sunkios

M. Kuzminskas: Sankt Peterburge – visur kaip muziejuje, o X. Pascualio treniruotės labai sunkios

Mindaugas Kuzminskas vasarą paliko Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" ekipą, tačiau liko rungtyniauti Rusijoje bei grįš į Eurolygą.



31-erių 206 cm ūgio puolėjas sudarė vienerių metų trukmės sutartį su Sankt Petrburgo "Zenit" klubu.

"Peterburgas – labai gražus miestas. Dar pernai, kai buvome atvykę į rungtynes prieš "Zenit", vaikščiojau gatvėmis, žvalgiausi – visur kaip muziejuje!

Su Artūru Gudaičiu kartu žaidėme rinktinėje bei Milane. Draugaujame. Kai sužinojau, kad "Zenit" man siūlo kontraktą, paskambinau Artūrui, o jis: "Važiuok čia!". Štai aš ir čia.


Labai sunkios treniruotės. Tačiau tai normalu rengiantis ilgam sezonui. Šiuo metu sunku pasakyti, kaip žaisime jam prasidėjus. Dabar žaisime kontrolines rungtynes, dalyvausime turnyruose, kad geriau vienas kitą pažintume.

Turime daug darbo. Krepšinyje svarbiu būti geru žmogumi, tai net svarbiau, nei būti geru žaidėju ar treneriu. Mums labai pasisekė su Xavieru Pascualiu, kuris yra geras žmogus ir treneris.

Tikiuosi, kad neturėsime problemų sezono metu ir mažiausiai pakartosime praėjusio pasiekimus", – teigia M.Kuzminskas.

Penktadienį "Zenit" tradiciniame Kondrašino ir Belovo taurės turnyro pusfinalyje susitiks su Žemutinio Naugardo "Nižnij Novgorod" klubu, o kitoje poroje Mariaus Grigonio atstovaujamas Maskvos CSKA kausis prieš Kazio Maksvyčio treniruojama Permės "Parma" su Adu Juškevičiumi ir Eigirdu Žukausku.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: