Atgal nesižvalgantis Šaras: „Sekmadienį mes pradedame kovą dėl naujo titulo“ (VIDEO)

Atgal nesižvalgantis Šaras: „Sekmadienį mes pradedame kovą dėl naujo titulo“ (VIDEO)

Barcelona nuotr.

Šarūnas Jasikevičius su "Barca" jau šiandien pradeda naująjį Ispanijos lygos sezoną. Prieš startą lietuvis pažymėjo, kad pirmosios rungtynės visada ypatingos:



"Pirmosios lygos rungtynės visada yra ypatingos, reikia susitvarkyti su emocijomis ir būti protingiems. Svarbiausia laimėti ir tobulėti."

Šalies pirmenynių sezoną katalonai atidarys rungtynėmis namuose prieš Mursijos UCAM ekipą. Treneris kalbėjo, kad išlikęs varžovų komandos branduolys ir treneris leidžia tikėtis nelengvų rungtynių:

"Turi būti susikoncentravęs nuo pat rungtynių pradžios. Praėjusiais metais Mursijos komanda mums sukėlė daug problemų. Komandoje liko daug žaidėjų, o taip pat ir treneris, o tai leidžia tikėtis sudėtingų rungtynių."


Barselonos krepšininkai šį sezoną jau pralaimėjo du finalus, tačiau Š.Jasikevičius nesižvalgo atgal ir žiūri tik į sekančias rungtynes:

"Praeitis yra praeitis, o likusioje dalyje mes nežvelgiame per toli. Dabar, kaip visada susitelkiame ties rytojaus rungtynėmis prieš UCAM, o tada kitos rungtynes, o likusios yra toli."

"FC Barcelona" komanda šią vasarą atsisveikino su gynybos specialistais Adamu Hanga ir Victoru Claveru, o komandą papildė R.Jokubaitis, N.Laprovittola, N.Hayesas ir S.Šanli. Pasak Šaro ekipoje yra žmonių, kurie gali užpildyti šias spragas:

"Manau, kad turime žmonių komandoje, kurie padengs šiuos nuostolius. Dabar turime galvoti šiek tiek kitaip, iš naujo atrasti save, nes turime pakankamai žaidėjų , kurie gali atlikti šį darbą."

Pasirengimo cikle traumą patyrė naujokas iš Turkijos S.Šanli. Lietuvis patvirtino, kad komanda nerizikuos ir rytoj jis nežais: "Rytoj jis nežais, jis arti to, kad žaistų, bet nenorime skubinti įvykių šioje sezono dalyje."

Tiesa "Barca" neišvengė ir rimtesnių nuostolių. A.Abrinesas patyrė kelio traumą ir buvo priverstas gultis ant operacinio stalo. Š.Jasikevičius sakė, kad dabar atsiveria galimybės visiems parodyti save:

"Gaila. Iš pradžių atrodė, kad tai nedidelis dalykas, bet tada reikėjo skubiai atlikti operaciją. Dabar atėjo laikas visiems pasinaudoti savo galimybėmis ir padėti komandai."


Praėjusią savaitę "Barca" patyrė itin skaudų pralaimėjimą Ispanijos Supertaurės finale. Šaras neslėpė, kd šis pralaimėjimas buvo skaudus, bet dabar pradeda kovą dėl naujo trofėjaus:

"Psichologiškai šis pralaimėjimas buvo kaip "pagalys", nes kaip sakiau negalime daugiau atiduoti rungtynių ir titulų. Ši savaitė buvo kiek įtempta ir šiek tiek liūdna visiems, bet toks yra sportininko gyvenimas. Turi atsikelti, pradėti nuo nulio ir rytoj mes pradedame kovą dėl naujo titulo." - kalbėjo Š.Jasikevičius.





Sarunas13lt.blogspot.com

Video rekomendacijos: