„Žalgiris“ prieš „Crvena Zvezda“: Ar M. Blaževičius pasiruošęs Eurolygos kovoms?

„Žalgiris“ prieš „Crvena Zvezda“: Ar M. Blaževičius pasiruošęs Eurolygos kovoms?

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ ekipa šį sezoną pradėjo ne itin sėkmingai ir tai galiausiai perpildė komandos vadovo Pauliaus Motiejūno kantrybės taurę. Buvo priimtas staigus ir ganėtinai drastiškas sprendimas, jau po pirmų dviejų rungtynių Eurolygoje nebetęsti darbo kartu su vyr. treneriu Martinu Schilleriu. Austras Lietuvos čempionus treniravo nuo praėjusių metų.



Pagrindinė vieta komandoje, rungtyniaujančioje Eurolygoje laisva ilgai nebuvo. Į Kauną atvyksta patyręs slovėnas 54-erių Jure Zdovcas. Garsus žaidėjas, garsėjęs savo gebėjimu kurti žaidimą, itin kibiai gintis bei būti komandą vienijančiu žaidėju bei balsu rūbinėje. Trenerio karjeroje – Jure viską grindžia reiklumu, išskirtiniu dėmesiu gynyboje – visos slovėno ekipos pasižymėjo didžiuliu intensyvumu, pagalbomis, neleidžiant varžovams lengvai įeiti į baudos aikštelę – provokuojami perdavimai į aikštės kraštus, taip prisiimant riziką bei stengiantis atspėjus perdavimo liniją – pasileisti į greitąjį puolimą.

Norint, jog Jure Zdovco sumanymai veiktų – komandose turi būti jo sumanymus išpildyti galintys krepšininkai. „Žalgiryje“ atletiškų bei gynybinio plano atletų – labai mažai, atakuojančių žaidėjų grandyje – daugiau skylių nei norėtųsi, tad bus labai įdomu pamatyti, kaip Jurei seksis diegti savo sistemas į kauniečių žaidimą.

Aišku viena, komandos demonstruojamas tempas – kris, matyti žaidėjus atakuojančius krepšį, jau po pirmojo perdavimo, nuo atakos pradžios prabėgus 6 ar mažiau sekundžių turbūt nebereikėtų. Jure mėgsta, kai jo komandos žaidžia dėl geriausios progos puolime, kamuolys privalo judėti taip, kad būtų susikurtos pranašumų situacijos.


EDGARAS ULANOVAS: PELNYTŲ TAŠKŲ SUMINIS 6.0 DAUGIAU (1.85)

Edgaras Ulanovas – žmogus turintis vieną elitinį įgūdį – tai žaidimą baudos aikštelėje nugara, prieš tiesioginius savo oponentus. Ir netgi nepaisant to, jog šį vakarą varžovų pusėje jo laukia Nikola Kaliničius, žmogus turintis reikia įrankius gintis nuo Edgaro centravimų – ilgas rankas, tvirtą kūną, tai neturėtų pridaryti problemų lietuviui. Išsikeitimai prieš žemesnius krepšininkus – Jure Zdovco schemose Edgaro galimybė smeigti tritaškį iš aikštės krašto ar 45 laipsnių – turėtų tapti efektyviu ginklu.

Naujasis komandos strategas neturėjo pernelyg daug laiko, kad galėtų įdiegti savo schemas ir visiškai pakeisti žaidimą, tačiau bazė turėtų būti aiški ir visiems suprantama – įsiveržus į baudos aikštelę, ar po aukštos užtvaros, ar dviejų užtvarų abiejuose aikštės kampuose – Edgaras turėtų rasti savo progų atakuoti krepšį, tad bent vienas taiklus tritaškis gerokai palengvintų pasirinkimo - 6.0 pelnytų taškų suminio daugiau galimybę tapti laimėtu.

MAREK BLAŽEVIČ – (NE)PASIRUOŠĘS EUROLYGOS KOVOMS?

Iš komandos sudėties dėl traumos iškritus pagrindiniam ekipos vidurio puolėjui Joffrey Lauvergne‘ui – Marekas nori to treneris ar nenori, privalės leisti atsipūsti prancūzo vietą po krepšiu užimsiantį Joshą Nebo. Lietuvos krepšinio lygoje Marekas randa savų progų, tačiau Eurolyga – kito lygio žvėris, o varžovų ekipoje po krepšiu oponentus stabdo Ognjenas Kuzmičius. Tiesa, komandai vis dar padėti negali kitas bokštas – Mike‘as Zirbesas, tad vienu iš „Žalgirio“ raktų į pergalę galėtų tapti – sėkmingas žaidimas baudos aikštelėje, siekiant kuo labiau apsunkinti Kuzmičiaus gyvenimą čia. Tiesa, žvelgiant į kauniečius aukštaūgius sunku įžvelgti, kaip reikėtų tai padaryti – Joshas Nebo yra du prieš du derinio žaidėjas, o Mareko puolimo arsenalas žaidžiant nugara – Eurolygos lygyje išlieka labai skurdžiu. Tikėtina, jog lietuvis žais, tačiau jeigu jam nesiseks stabdyti varžovų vidurio puolėjų – laikas gali būti apribotas iki minimumo, Mareko pelnytų taškų linijai „Betsafe“ krepšinio lažybų ekspertai skiria 5.0 taškų liniją.







Betsafe.lt

Video rekomendacijos: