J. Zdovcas apie „Barceloną“: „Žaisime prieš geriausią lygos komandą“ (VIDEO)

J. Zdovcas apie „Barceloną“: „Žaisime prieš geriausią lygos komandą“ (VIDEO)

Praėjusią savaitę dvi pergales Eurolygoje iškovojęs Kauno „Žalgiris“ penktadienį susikaus su puikiai pažįstama „Barcelona“.



Šarūno Jasikevičiaus treniruojama ekipa šį sezoną iškovojo 9 pergales ir patyrė 2 pralaimėjimus.

Prieš šias rungtynes „Žalgirio“ vyr. treneris Jure Zdovcas teigė, kad „Barcelona“ šiuo metu yra geriausia Eurolygos ekipa.

„Žaisime prieš turbūt geriausią turnyro komandą, kuri yra labai disciplinuota ir sunkiai dirba. Jie turi gerą trenerį ir mums bus nelengva, bet mes turime visą teisę sukovoti. Pastaruoju metu mes gerai dirbome treniruotėse, užsigauginome pasitikėjimo savo jėgomis. Manau, kad galime pademonstruoti gerą žaidimą, o ar to užteks - matysime“, - teigė J. Zdovcas.

- Kaip sunku pasiruošti rungtynėms prieš trenerį, kuris žino beveik viską apie jūsų komandą?



- Nemanau, kad tai bus svarbiausias faktorius. Tu gali žinoti daug, bet žaidžia žaidėjai. Mes ir apie juos žinome, bet kai teisėjas išmeta kamuolį į orą, žaidžia žaidėjai. Turėsime kovoti ir jie bus pasiruošę, jie turėjo tam laiko.

Pagaliau mes radome ryšį tiek gynyboje, tiek puolime. Nenoriu kažko keisti taktiškai vien dėl šių rungtynių, turime išlikti susikoncetravę. Turime atkreipti dėmesį į detales ir matysime, kaip bus.

- Barselonos klubas yra stipresnis praktiškai visose srityse, ką reikia atimti iš jų, kad būtų galima su jais kovoti?

- Žinoma, kad jie per visas pozicijas atakuos mus baudos aikštelėje. Nors ir galime turėti atsarginių opcijų ginantis, bet turime svarbiausia atstovėti vienas prieš vieną gynyboje.

Atsakant į jūsų klausimą, tai ir bus raktas. Turime būti fiziškai stiprūs, jie yra stipriai dirbanti komanda. Turi didelius kūnus ir yra mobilūs. Turime juos išmušti iš jų ritmo. Tą pasieksime tik su savo agresyvumu ir fiziškumu.

- Kaip galima atsakyti į varžovų gynybą?

- Iš tikrųjų, pastaruoju metu jie to daug nebedaro. Viskas priklauso nuo to, kas varžovų komandoje organizuoja pikenrolus. Jie visų pirma pradeda nuo individualios gynybos, mes turime skaityti jų gynybą, žiūrėti jų gynybos linijas. Matyti, kas vyksta. Mes patys žaidžiame daug pikenrolų, todėl turėsime viską atlikti puikiai, kad rastume laisvų žmonių.


- Turėjote daugiau laiko pasižiūrėti, kaip atrodo Regimantas Miniotas. Ko iš jo galima tikėtis artimiausiu metu?

- Taip, sutinku, esu dėl jo maloniai nustebęs. Mes kaip tik kalbėjomės su treneriais, kad jis žaidžia kietai ir stipriai treniruočių metu. Tikiuosi, kad jam rasime dar daugiau laiko, aišku, ne Eurolygoje, nes tam dar anksti. Bet niekada nežinai, kas gali nutikti.

- Kokia situacija dėl trenerių štabo? Ar greitu metu galima tikėtis papildymo?


- Žinokite, dar anksti apie tai komentuoti. Dabar ruošiamės visi šioms rungtynėms. Stefanas dabar yra su nacionaline rinktine ir iš ten atvyks į Barseloną. Arne turėjo problemų šeimoje, bet ir jis prisijungs prie komandos ir kartu dirbsime dėl pergalės.

- Kaip planuojate panaikinti fiziškumo trūkumą prieš Barselonos komandą?

- Kad galėtumei pagerinti savo žaidimą, turi žinoti savo trūkumus. Žinome, kokios mūsų silpnybės, dirbame, kad jas pastiprintume. Nesvarbu, kiek žaidėjui metų, kuo jis tiki. Turime tai pagerinti ir tai mano darbas. Bet turime visi dirbti ir reikia pradėti nuo gynybos vienas prieš vieną, ką ir sakiau jūsų kolegai. Turime juos išmušti iš gerų pozicijų, neleisti jiems pajusti ritmo ir patys turime padėti vienas kitam.


Mėgstu sakyti, kad turime priversti varžovus dirbti sunkiai dėl kiekvieno metimo. Negalime leisti jiems atlikti lengvų metimų po pirmo perdavimo. Jie turi atlikti 4-5 perdavimus, kad sugebėti kažką susikurti. Tik atakos pabaigoje jie gali atlikti kažkokį sunkų metimą.

- Kaip Barselonos klubo žaidimas keičiasi su Nicku Calathesu aikštėje ir be jo?

- Taip, N. Calathesas labai svarbus žaidėjas jiems. Jis žaidžia po 25 minutes ir tokį žaidėją pakeisti yra labai sunku. Jis labai patyręs žaidėjas ir komanda prie jo žaidimo prisitaiko.


Dabar jie turi įžaidėjo pozicijoje Laprovittolą, kuris žaidžia ir su Jokubaičiu, gaunančiu daugiau minučių. Pastaruoju metu jis žaidė gerai. Aišku, kad jie turi daug ginklų, bet žaisti be N. Calatheso nėra taip pat kaip su juo. Bet kaip matėte rezultatus, jie ir be N. Calatheso laimi 20 taškų skirtumu.

- Kalbant apie Jokubaitį, vasarą buvo daug kalbų, ar jam likti Žalgiryje, ar keliauti į Barseloną. Matome, kad jis ten žaidžia puikiai. Nors su juo nedirbote, ką apie jo žaidimą galvojate?

- Aišku, kad visi būtų laimingesni, jeigu jis būtų likęs čia, bet ten jis pastaruoju metu gauna vis daugiau minučių. Jis kovoja, o treneris vis labiau juo pasitiki, kas yra labai svarbu. Aš labai džiaugiuosi, kad šis vaikis užaugo į aukščiausios klasės žaidėją.








Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: