„Žalgirio“ akiratyje esantis M. Grigonis negali ištrūkti iš CSKA gniaužtų: prašo solidžios išpirkos

„Žalgirio“ akiratyje esantis M. Grigonis negali ištrūkti iš CSKA gniaužtų: prašo solidžios išpirkos

Zalgiris.lt ir CSKA nuotr.

Rusijai užpuolus Ukrainą, Maskvos CSKA gretas paliko Marius Grigonis, kuris šiuo metu yra Lietuvoje ir sportinę formą palaiko „Žalgirio“ arenoje.



Nors 28 metų lietuvio kontraktas su CSKA vis dar galioja iki 2024 metų vasaros, tačiau gynėjas stengėsi jį nutraukti.

Tiesa, Rusijos spaudos duomenimis tai padaryti bus itin nelengva. CSKA reikalauja iš M. Grigonio solidžios išpirkos, kuri siekia apie 300-400 tūkst. eurų.

Krepsiniozinios.lt žiniomis, M. Grigonis gali paduoti CSKA į Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) Arbitražo teismą.


M. Grigonis jau buvo sulaukęs ir „Valencia“ komandos pasiūlymo, tačiau CSKA atsisakė paleisti lietuvį.

Primename, kad „Žalgirio“ vadovai vasarą kviesis M. Grigonį ir siūlys kontraktą.

M. Grigonis šį sezoną turėjo iš viso uždirbti apie 1,2 - 1,3 mln. eurų. Iki karo pradžios, Marius turėjo jau gauti apie 700/800 tūkst. eurų.

Kad žaidėjų be išpirkos nepaleis, prakalbo ir CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas.

„Kaip aš sakau, nenori žaisti klube - nepriversi, tačiau nori išvykti - susimokėk. Dėl visų kontraktų, kurie jau yra nutraukti, ar bus nutraukti ateityje, buvo ir bus mokamos išpirkos. Individualiai nuspręsime išėjimo mokestį ir išsiskirsime su žaidėjais, kurie nenori žaisti Rusijoje“, - teigė rusas.

M. Grigonis šiame Eurolygos sezone per 19 minučių pelnydavo po 8,5 taško, atkovodavo po 1,4 kamuolio, atlikdavo po 1,9 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po 7,4 naudingumo balo statistiką.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: