R. Jokubaitis apie Šarą: „Šaukimas man padeda išlaikyti koncentraciją“

R. Jokubaitis apie Šarą: „Šaukimas man padeda išlaikyti koncentraciją“

Barcelona nuotr.

Eurolygos „Kylanti žvaigždė“ Rokas Jokubaitis jau kitą savaitę su „Barcelona“ stos į Eurolygos lemiamas kovas.



Visai nesenai lietuviui atiteko Eurolygos kylančios žvaigždės apdovanojimas, o jau ketvirtadienį jis kartu su „Barcelona“ žais Eurolygos pusfinalio rungtynes su Madrido „Real“

Šį sezoną R. Jokubaitis Eurolygoje fiksuoja 7,2 taško, 1,6 atkovoto kamuolio, 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir 7,6 naudingumo balo statistiką.

Prieš Eurolygos finalo ketvertą lietuvis davė interviu „Eurohoops“ ir atskleidė, kuo skiriasi Šarūnas Jasikevičius Barselonoje nuo to, kuris buvo Kauno „Žalgiryje“.


„Šaras tik šiek tiek pasikeitė. Čia yra „Barca“ – didesnis klubas su didesniais lūkesčiais. Tai ne tik krepšinis, čia taip pat yra viena didžiausių Europoje futbolo komandų. Aukštesnio lygio veteranai turi daugiau patirties ir viską daro puikiai, todėl nereikia ant jų šaukti. „Žalgiryje“ buvo daug jaunų žaidėjų ir jis bandė pasiekti juos. Dėl to galima sakyti, kad jis šiek tiek pasikeitė. Bet Šaras yra Šaras, jis visada liks toks pats. Jis nori laimėti viską.

Nežinau ar jis su manimi yra griežtesnis. Gal šiek tiek, nes esu lietuvis, jis žino mane ir mano požiūrį. Šaras mane pasikvietė mane į treniruotes, kai man buvo 15–16 metų, todėl labai gerai žino, kaip aš reaguoju į įvairias situacijas. Nesakau, kad man patinka, kai ant manęs rėkia, bet kartais tai naudinga. Jei esu apšauktas, tuomet žinau dėl ko. Man patinka jo darbo metodai.

Kalbant apie sirgalius, negalėčiau pasakyti, kad skirtumas yra labai didelis. Jei į „Žalgirio“ areną perkeltume savo sirgalius, tai nebūtų nė pusės arenos, nes „Palau Blaugrana“ yra mažesnė. Bet Ispanijos sirgaliai žino, kada reikia pradėti rėkti ir šaukti, kada spausti teisėjus. Ispanai santūresni tuo metu, kai įvykiai vyksta tinkamai, bet kai pradedame barstyti pranašumą, jie palaiko karštai. Lietuvoje jie parduoda beveik visus bilietus, lietuviai yra labai garsūs, bet jie šiek tiek skiriasi“, - teigė Rokas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: