Pirmasis „Barcelonos“ titulas šį sezoną: Š. Jasikevičius trečiu bandymu iškovojo Katalonijos taurę

Pirmasis „Barcelonos“ titulas šį sezoną: Š. Jasikevičius trečiu bandymu iškovojo Katalonijos taurę

Barcelona nuotr.

Šarūnas Jasikevičius su "Barca" nuskynė pirmąjį sezono trofėjų.



Lietuvio treniruojami Barselonos krepšininkai tapo Katalonijos taurės laimėtojais. Finale Roko Jokubaičio atstovaujama "Barca" 92:82 pranoko Badalonos "Joventut" komandą.

Š.Jasikevičiui, tai pirmasis Katalonijos taurės titulas trenerio karjeroje. Prieš tai du sykius paeiliui pritrūkdavo vieno žingsnio. Būnant krepšininku Šaras šį trofėjų yra iškovojęs tris kartus (2000, 2001 ir 2012 m.).

Jau šį savaitgalį prasidės kova dėl Ispanijos supertaurės titulo. Pusfinalyje "Barcos" ir vėl lauks ta pati Badalonos "Joventut" ekipa.


Pirmuosius "Barcos" taškus finale tritaškiu pelnė Šanli (2:3). Likus žaisti kiek mažiau, nei 4 minutes Ellensonas įsmeigė du tritaškius iš eilės ir padidino Badalonos persvarą iki 9 taškų (14:5). Kėlinio pabaigoje Ribas buvo nubaustas nesportine pražanga, o tuo pasinaudoję Barselonos krepšininkai sumažino atsilikimą iki 4 taškų (21:17).

Vesely dėjimas ir Kuričiaus dvitaškis išlygino rezultatą (21:21), o netrukus Abrinesas baigė greitą ataką dėjimu ir išvedė "Barcą" į priekį (21:23). Sužaidus 4 min. Vesely buvo nubaustas nesportine pražanga ir priekyje vėl atsidūrė "Joventut" (30:27). Įpusėjus kėliniui Vesely gavo techninę pražangą už vaidybą. Du Abrineso tritaškiai išlygino rezultatą (37:37). Likus žaisti 20 sek. Šanli sudrebino krepšį dėjimu su pražanga (37:41).

Antrąją mačo pusę Birganderis atidarė dėjimu (39:41). Higginso tritaškis ir greita Jokubaičio ataka padidino "Barcos" persvarą iki 7 taškų (41:48). Įpusėjus kėliniui Higginsas ir Jokubaitis įsmeigė po tritaškį (48:57). Po dar vieno Jokubaičio reido "Barcos" persvara pirmą kartą tapo dviženklė (48:59). Po trijų kėlinių Šaro auklėtiniai pirmavo 68:59.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje Šaras buvo nubaustas technine pražanga. Įpusėjus kėliniui Ribas tolimu metimu sumažino "Joventut" deficitą iki 6 taškų (73:79). Likus žaisti pustrečios minutės Felizas buvo nubaustas technine pražanga, o Higginsas baudos metimu sugrąžino dviženklę persvarą (77:87). Per likusį laiką "Barca" išsaugojo pranašumą ir iškovojo Katalonijos taurę.

Rokas Jokubaitis finale prie pergalės prisidėjo 8 taškais (2/3 dvit., 1/2 trit., 1/2 baud.).

"Barcelona": Nikola Kaliničius 17, Sertačas Šanli, Nicolas Laprovittola ir Alexas Abrinesas 12, Kyle'as Kuričius 11, Cory Higginsas ir Rokas Jokubaitis 8, Janas Vesely 6, Oscaras Da Silva, Oriolas Paulis ir Mike'as Tobey 2 taškai;

"Joventut": Henry Ellensonas ir Simonas Birganderis 16, Ante Tomičius 15, Kyle'as Guy'us 10, Andresas Felizas 8, Guillemas Vivesas 6, Pau Ribas 5, Joelis Parra 4, Albertas Ventura 2 taškai;

Sarunas13lt.blogspot.com

Video rekomendacijos: