T. Cavanaugh: „Davėme jiems per daug laisvų metimų“ (VIDEO)

T. Cavanaugh: „Davėme jiems per daug laisvų metimų“ (VIDEO)

Kauno „Žalgirio“ (6/6) komanda patyrė šeštą pralaimėjimą šio sezono Eurolygoje. Kazio Maksvyčio auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 60:86 (19:25, 14:8, 15:30, 12:23) pralaimėjo titulą ginančiai Stambulo „Anadolu Efes“ (7/5) ekipai.



Šiame mače „Žalgirio“ puolėjas Tyleris Cavanaugh pelnė 15 taškų ir atkovojo 8 kamuolius. Jis po mačo kalbėjo:

„Trečiame kėlinyje nepadarėme pražangų ir leidome jiems surengti spurtą. Žinoma, jie gerai pataikė, bet davėme jiems per daug laisvų metimų. Nesupratome ir nepadarėme to, ko treneris iš mūsų norėjo gynyboje. Tai mūsų kaltė“, - pasakojo krepšininkas.

- Antrame kėlinyje „Žalgiris“ parodė charakterį. Ar komanda gali tokį intensyvumą gynyboje išlaikyti visų rungtynių metu?


- Šiais metais jau parodėme, kad galime tai padaryti. Paskutiniu metu to neparodome, bet grįšime prie to, kadangi sezonas ilgas. Turime puikų lyderį, puikius trenerius, kurie mus sustatys į vietas. Kaip bebūtų, kartu išlikti turime patys. Sezonas ilgas, bet žinome, kokia komanda esame. Žinome, kaip atrodome laimėdami rungtynes. Turime prie to grįžti.

- Sužaidei geriausias savo sezono rungtynes ir po krepšiu buvai labai agresyvus. Ar prieš rungtynes ir buvo toks planas?

- Ne, manau, kad jų gynyba man tai leido. Buvo smagu greitai pelnyti taškus, todėl norėjau toliau būti agresyvus. Man šio sezono pradžia buvo sunki. Turiu būti agresyvus, o komandos draugai šiandien man sukūrė geras progas, leido gerai pradėti, o tai pakėlė mano pasitikėjimą savimi.

- Tai antrasis pralaimėjimas namuose. Ką reikia išmokti, kad kitose rungtynėse būtų geriau?

- Turime prisiminti tai, ką darėme, kai laimėjome tas rungtynes namuose. Turime likti kartu. Kai laimime, mes visi kovojame, dalinamės kamuoliu, stabdome varžovų atakas, darome taktines pražangas. Manau, kad mums reikia būtent to.

- Gynėjų grandyje rotacija buvo išretėjusi, bet gerai įsiliejo Dovydas Giedraitis. Kaip jis atrodo šiame kontekste?

- Esu jo fanas dar nuo praėjusių metų, kai teko žaisti prieš jį, todėl žinau, ką jis gali. Aišku, jam reikia laiko po traumos. Jis labai gudrus žaidėjas, gali veržtis, gali pataikyti. Jis dar taikosi prie šio lygio, bet „Žalgiriui“ tai bus svarbus žaidėjas ilgam laikui.


Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: