M. Grigonis apie „Žalgirį“ finalo ketverte: „Jei žais taip ir toliau, viskas įmanoma“

M. Grigonis apie „Žalgirį“ finalo ketverte: „Jei žais taip ir toliau, viskas įmanoma“

Panathinaikos nuotr.

Ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“ sieks iškovoti dar vieną pergalę Eurolygoje. Kazio Maksvyčio auklėtiniai svečiuose susikaus su Atėnų „Panathinaikos“ ekipa.



Prieš šias rungtynes Marius Grigonis teigė, jog žaidimas prieš savus visada sukelia papildomą norą laimėti.

„Dviprasmiškas jausmas. Galbūt pirmą sykį, kai žaidžiau prieš „Žalgirį“, jaudulys buvo didžiausias. Dabar, žinote, praėjo jau keli sezonai, nuo tada kai žaidžiau jų komandoje.

Visada noriu juos nugalėti, visada norisi laimėti prieš saviškius, nežinau kodėl, bet taip yra. Viskas gerai, rungtynėms ruošiamės, kaip įpasta. Pamatysime, kaip bus


„Žalgiris“ dabar turi ir problemų. Nėra pagrindinio įžaidėjo, todėl mes turime spausti kamuolį visą laiką. „Žalgiris“ remiasi aukštais žaidėjais, kuriuos galime atakuoti per perimetrą.
 
Pažįstu daugumą „Žalgirio“ žmonių – nuo vadovybės iki žaidėjų.  Jie visuomet koncentruojasi į kitą dieną, į kitas rungtynes ir stengiasi negalvoti apie finalinį ketvertą. Mažesnio biudžeto komandos turi galvoti tiesiog apie kitą dieną, apie kitas rungtynes.

Pirmiausia jiems reikia įvertinti galimybes patekti į atkrintamąsias, o tik tada – į finalo ketvertą. „Žalgiris“ į finalo ketvertus patenka retai, bet jei žais taip ir toliau, viskas įmanoma. Tačiau nemanau, jog jiems yra papildomas spaudimas dėl to, kad finalinis turnyras bus organizuojamas Kaune“, - pasakojo krepšininkas.

„Žalgiris“ pirmąjį šio sezono susitikimą pralaimėjo rezultatu 67:81.

„Panathinaikos“ su 7 pergalėmis per 20 turų užima 15 vietą.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: