R. Jokubaitis: „Spėjau pamilti „Žalgirį“. Tikrai tikiu, kad dar grįšiu į Kauną“

R. Jokubaitis: „Spėjau pamilti „Žalgirį“. Tikrai tikiu, kad dar grįšiu į Kauną“

Zalgiris.lt ir Barcelona nuotr.

2021 metų vasarą iš Kauno „Žalgirio“ į „Barceloną“ išvykęs Rokas Jokubaitis iškart pritapo naujoje komandoje.



Eurolygoją lietuvis vidutiniškai per 14 minučių pelno po 4,7 taško, atkovoja po 1,6 kamuolį, atlieka po 2,2 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 4,9 naudingumo balo.

Tuo metu Ispanijos čempionate gynėjas vidutiniškai per 20 minučių pelno po 8,2 taško, atkovoja po 2,2 ir perima po 1 kamuolį, atlieka po 4,6 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 10,4 naudingumo balo.

Prieš išvykdamas į „Barceloną“, R. Jokubaitis nevengė pripažinti, jog nuspręsti palikti Lietuvą bei žaliai-baltų klubą jam buvo ypač sunku, tačiau R. Jokubaitis neatmetė galimybės į komandą sugrįžti ateityje.


„Išvykti iš „Žalgirio“ buvo nelengva. Šis klubas man davė labai daug, nes spėjau pamilti šį klubą, fanus, miestą. Sudėtinga, bet tikrai tikiu, kad dar grįšiu į Kauną. Bent jau to norėčiau“, – sakė R.Jokubaitis.

R. Jokubaitis šiltai atsiliepė apie Martiną Schillerį, kurio pasitikėjimas, suteiktos minutės bei „Žalgiryje“ įgyta patirtis prisidėjo prie sėkmingo jo žaidimo.

„Jau ne vieną kartą sakiau treneriui, jog esu labai jam dėkingas. M.Schilleris man davė neeilinę galimybę ir labai manimi pasitikėjo, – teigė R. Jokubaitis.

R. Jokubaitis, kuris į pagrindinę „Žalgirio“ komandą pateko iš dublerių, negailėjo pagyrų jaunimo sistemai.

„Žalgiris“ žino, kaip užauginti jaunus žaidėjus. Kiekvienais metais keletas jaunų žaidėjų yra pakviečiami treniruotis su pirma komanda ir mokytis žaidimo sistemos. Kai kurie iš jų žaidžia Lietuvos krepšinio lygoje ir pakeičia pagrindinius žaidėjus, kurie negali žaisti dėl traumų. Svarbiausias dalykas – treniruočių sistemos įsisavinimas“, – užbaigė lietuvis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: