J. Zdovcas apie „Žalgirį“: „Nematau jų atkrintamosiose“

J. Zdovcas apie „Žalgirį“: „Nematau jų atkrintamosiose“

Zalgiris.lt nuotr.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ vyr. treneris Jure Zdovcas davė interviu Slovėnijos spaudai bei papasakojo apie patirtį Kauno klube.



55 metų strategas pažėrė kritikos „Žalgirio“ komandos komplektacijai.

„Mūsų sudėtis nebvo konkurencinga. Buvo padaryta daug klaidų komplektuojant sudėtį. Surinkti žaidėjai, kurių didžiąja dalimi buvo negalima tvirtai remtis. Ne visi žaidėjai atiduodavo visas jėgas. Tai buvo problema.  

Taip pat pritrūko sėkmės. Kai pasirašiau sutartį, traumas patyrė trys pagrindiniai komandos žaidėjai. Buvau vienas, be savo padėjėjų. Komandoje buvo daug veteranų, o Janį Strelnieką nuolat kamavo problemos. Nebuvo lengva, bet aš nesigailiu“, - kalbėjo J. Zdovcas.

Treneris tarė žodį ir apie šio sezono kauniečius.

„Šį sezoną „Žalgiris“ grįžo į pergalių kelią bei atrodo žymiai geriau. Jų žaidime atsirado energija, tikėjimas bei kova. Tai yra svarbiausia, norint laimėti. Bet to gali neužtekti. Jiems labai nepasisekė, kad prarado Evansą.

Kiek toli jie gali nužygiuoti? Nematau jų atkrintamosiose, bet į dešimtuką patekti gali“, - pareiškė specialistas.

Primename, kad kiek anksčiau J. Zdovcas pareiškė, kad jį labiausiai iš vėžių išmušė žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad stratego vietą užims Kazys Maksvytis.

„Mane labiausiai iš vėžių išmušė, tai mano įpėdinis. Jo pavardė žiniasklaidoje pasirodė ganėtinai anksti. Mes įveikėme „Barcelona“, Madrido „Real“, o tada iškyla būsimo trenerio pavardė. Tačiau dėl nieko nesigailiu, nes dirbau puikioje organizacijoje, o klubas turėjo daug ištikimų sirgalių“, – kalbėjo J. Zdovcas.



J. Zdovcas taip prakalbo apie „Žalgirio“ fanus.

„Lietuviai yra patriotai, o mums, slovėnams, reikėtų tuo pasimokyti. Tai atsispindi ir pačiame klube. Tiesa, jis nėra itin palankus užsienio treneriams ir žaidėjas.  „Žalgirio“ sirgaliai yra tikrai įspūdingi. Jie nėra agresyvūs, tačiau tikri krepšinio aistruoliai“, - pareiškė specialistas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: