A. Polonara nori rungtyniauti gimtinėje: „Anksčiau ar vėliau dar grįšiu į Italiją“

A. Polonara nori rungtyniauti gimtinėje: „Anksčiau ar vėliau dar grįšiu į Italiją“

LKL.lt nuotr.

Sezono viduryje į Kauno „Žalgirį“ atvykęs Achille Polonara šiuo metu yra traumuotas ir jo sezonas veikiausiai yra baigtas.



Tuo metu italas davė inerviu žurnalistui Matthew Andreani ir pasidalijo įspūdžiais apie žaidimą Lietuvoje.

„Krepšinis Lietuvoje yra religija, o „Žalgiris“ – labiausiai sekama ir palaikoma komanda. Daugeliui, ne tik kauniečiams, „Žalgiris“ yra daugiau nei komanda, užtenka pažvelgti į areną, kuri visada pilna žmonių, važiuojančių valandų valandas, kad galėtų atvykti ir pamatyti „Žalgirį“. Atėjimas į areną lietuviams yra šventė. Kai atvykau, buvo sausio 9 diena, o klubas tuo metu reklamavo bilietus rungtynėms, kurios vyks kovo pabaigoje. Visa kita buvo išparduota anksčiau. Niekada nemačiau nieko panašaus visoje Europoje. Tai – nuostabu.

Žaisti Kaune yra idealu. Neturi daug trukdžių, gali susikoncentruoti į krepšinį, visur jauti žmonių šilumą. Net ir socialiniuose tinkluose žmonės tave palaiko ir niekada neįžeidinėja. Daugelis sirgalių ir daug komandų turėtų pasimokyti iš šio mentaliteto.


Esu laimingas, kad pasirinkau „Žalgirį“. Tai visiškai buvo teisingas mano pasirinkimas. Tai klubas, kuris turi didelių ambicijų, nori gerai pasirodyti ir turėjo didelį norą atsigriebti po praėjusio sezono Eurolygoje. Turime trenerį, kuris nors ir neturi Eurolygos patirties, bet puikiai valdo komandą ir yra jai atsidavęs“, - kalbėjo A. Polonara.

Puolėjas atskleidė, kad tikisi dar sugrįžti žaisti į Italiją.

„Anksčiau ar vėliau tikrai grįšiu į Italiją. Nežinau ar tai įvyks kitą sezoną, ar dar vėliau. Noriu savo karjerą baigti tėvynėje“, - pasakojo atletas.

Italas šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai per 19 minučių pelno po 4,7 taško, atkovoja po 4,3 kamuolio, atlieka po 1,4 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 8,3 naudingumo balo.

LKL čempionate krepšininkas vidutiniškai per 22 minutes įmeta po 7,2 taško, atkovoja po 6,5 kamuolio, atlieka po 1,9 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 11,6 naudingumo balus.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: