P. Laso – apie jausmus po pralaimėtų rungtynių, išmoktas pamokas „Real“ klube bei asistentų rolę

P. Laso – apie jausmus po pralaimėtų rungtynių, išmoktas pamokas „Real“ klube bei asistentų rolę

Sporto entuziasto, Bostono „Celtics“ skauto Beno Matkevičiaus tinklalaidės „The Benas Podcast“ 49-ąjame epizode svečiavosi gerai krepšinio pasaulyje žinomas treneris Pablo Lasas. Tai žmogus, šiandien galintis pasidžiaugti su komanda laimėtais 2015-ųjų bei 2018-ųjų metų Eurolygos čempionatais, šešis kartus tapus Ispanijos lygos čempionais, laimėtomis šešiomis pergalėmis Ispanijos taurės finaluose bei iškovotais šešiais Ispanijos Supertaurės trofėjais.



Benas pačioje epizodo pradžioje teiraujasi pašnekovo, kokie jausmai aplanko varginančiam sezonui pasibaigus, o treneris su šypsena atsako: „Ar varžybos pasibaigė džiuginančiai, ar liudinančiai, tą naktį miegu be galo ramiai, nes visa įtampa atslūgsta ir kaip bebūtų jau nieko nepakeisi.“

Strategas pasidalijo ir nuotaikinga patirtimi, kuomet dar 1990-aisiais Madrido „Real“ klube jį treniravo ilgametę patirtį turintis Željko Obradovičius.

„Pamenu, kaip su komanda žaidėme finaluose ir Željko po dviejų kėlinių dar nebuvo išleidęs manęs į aikštelę. Po pertraukos jis manęs paklausė, ar jau pasiruošęs žaisti. Žinoma, atsakiau. Tąkart žaidžiau labai gerai iki kol buvau vėl pasodintas ant atsarginių žaidėjų suolelio. Po varžybų treneris paaiškino, jog tai buvo strategiškai apgalvotas planas, kaip ir kokiose momentuose išnaudoti savo žaidėjų geriausias savybes. Ir būtent šią pamoką atsimenu labai dažnai, – pasakojo P. Lasas.


Epizodo metu garsus ispanų treneris dalijosi savo lūkesčiais komandos asistentams, pašnekovas dalijosi patirtimi, kokia tai svarbi rolė ir kaip tenka tarpininkauti tarp žaidėjų bei vyr. trenerio. Taip pat treneris pasidalino, koks informacijos perteikimo būdas jam labiausiai pasiteisino, kokias pamokas jis išmoko daugelį metų dirbdamas „Real“ ekipoje ir kokių klaidų jau nebekartotų.

Pilnas pokalbis su Pablo Laso:

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: