„Barcelona“ prezidentas apie Šarą: „Jis mums yra per brangus“

„Barcelona“ prezidentas apie Šarą: „Jis mums yra per brangus“

Barcelona nuotr.

Kaip jau rašėme, „Barcelona“ atsisveikino su Šarūnu Jasikevičiumi, o jį komandoje keičia 44 metų specialistas Rogeris Grimau.



Š. Jasikevičius „Barceloną“ treniravo nuo 2020 metų.

Tuo metu „Barcelonos“ prezidentas Joanas Laporta prabilo apie finansinius klubo sunkumus ir vaisių nedavusias derybas su Šarūnu Jasikevičiumi.

„Šaras mums yra be galo mylimas žmogus, o „Barca“ visada bus jo namai. Su juo turėjome labai gerus santykius. Visgi jo kontraktas pasibaigė, tai buvo viena didžiausių sutarčių Europoje. Jis yra mums per brangus. Išanalizavę situaciją nusprendėme, jog geriausia yra nepratęsti bendradarbiavimo ir pradėti naują etapą.


Nenoriu per daug gilintis į jo sutarties pratęsimo temą, kurią nagrinėjo ir mūsų teisininkai, bet mums nepatiko, kaip viskas buvo daroma. „Barca“ negali būti prispausta prie sienos, kai reikia derėtis. Tiek sportiniu, tiek ekonominiu požiūriu nusprendėme, kad jo kontrakto pratęsimas nebūtų naudingas. Vietoje to, mes pasitikėjome Rogeriu Grimau“, - pasakojo J. Laporta.

Jis patvirtino, kad „Barcelona“ biudžetas mažės apie 10 mln. eurų.

„Negalime išlaikyti 40 mln. eurų biudžeto. Turėsime apie 30 milijonų eurų biudžetą, o tai, manau, vis tiek labai gerai“, - kalbėjo ispanas.

Šį sezoną „Barcelona“ Eurolygoje užėmė ketvirtą vietą, Karaliaus taurės neperžengė ketvirtfinalio barjerą, o vietiniame čempionate iškovojo aukso medalius.

Vadovaujama lietuvio Katalonijos sostinės ekipa dukart laimėjo vietines pirmenybes ir du sykius kėlė į viršų Karaliaus taurę.

Eurolygos finalo ketverte žaista tris kartus, bet nė sykio nepavyko iškovoti titulo.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: