Į kovą dėl N. Mirotičiaus rimtai stojo „Partizan“ (žvaigždė jau susitiko su Ž. Obradovičiumi)

Į kovą dėl N. Mirotičiaus rimtai stojo „Partizan“ (žvaigždė jau susitiko su Ž. Obradovičiumi)

Barcelona nuotr.

Kartu su Šarūnu Jasikevičiumi "Barcelona" komandą palikęs Nikola Mirotičius yra bene geidžiamiausia ir tuo pačiu brangiausia prekė Europos krepšinio vasaros turguje.



Kaip praneša garsus apžvalgininkas Matteo Andreani, į eilę prisivilioti žvaigždėtąjį juodkalnietį stojo ir Belgrado "Partizan".

N.Mirotičius jau lankėsi Belgrade, kur susitiko su "partizanų" vyriausiuoju treneriu Željko Obradovičiumi.

N.Mirotičių savo gretose norėtų matyti Milano "Emporio Armani", Monako "AS Monaco" bei Belgrado "Crvena Zvezda".


Pasak M.Andreani, kai kuriuos klubus toks neaiškumas ir laukimas privertė kai kuriuos klubus prarasti kantrybę.

Esmė tame, kad N.Mirotičius pirmiausia nori sutvarkyti kontrakto nutraukimo su "Barca" reikalus. teigiama, kad atletas pageidauja 15-16 mln. eurų kompensacijos.

Praėjusiame Eurolygos sezone 32-ejų 208 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 25 minutes pelnė 15,4 taško (60,3 proc. dvit., 39,2 proc. trit.), atkovojo 4,3 bei perėmė po 1 kamuolį, atliko 1,2 rezultatyvaus perdavimo, išprovokavo 3,5 pražangos ir rinko 16,4efektyvumo balo.

Priminime, kad "Partizan" paliko naudingiausias žaidėjas Mathiasas Lessortas, taip pat praėjusio Eurolygos sezono kylanti žvaigždė Yamas Madaras, Dante Exumas ir Jamesas Nunnally.

Po dešimties metų pertraukos Adrijos lygoje triumfavęs Serbijos klubas sugebėjo išlaikyti Keviną Punterį ir buvusį žalgirietį Zachą LeDay, buvo sudaryta sutartis su Mateuszu Ponitka, po dvejų metų pertraukos grįžo Ognjenas Jaramazas.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: