„Partizan“: N. Mirotičiaus atsisakymas pasirašyti kontraktą nėra susijęs su grasinimais

„Partizan“: N. Mirotičiaus atsisakymas pasirašyti kontraktą nėra susijęs su grasinimais

Barcelona nuotr.

Kaip jau rašėme, su Barselonos "Barcelona" išsiskyręs Nikola Mirotičius jau buvo sukirtęs rankomis su Belgrado "Partizan", tačiau galiausiai atsisakė sudaryti sutartį.



Juodkalnietis pareiškė, kad susilaukė grasinimų iš "Partizan" mirtinų priešininkų to paties miesto "Crvena Zvezda" komandos sirgalių.

"Kai viešąją erdvę pasiekė žinios apie mano kalbas su „Partizan“ klubu, mane užplūdo grasinimai ir įžeidinėjimai, kurie mane labai suglumino ir net išgąsdino. Nenoriu būti žmogus, kuris sukiršina didelę masę žmonių tarpusavyje, ypač dėl tokio dalyko kaip krepšinis. Dėl savęs ir mano šeimos saugumo, nusprendžiau, kad nenoriu gyventi ir žaisti tokioje atmosferoje", – pasakojo Eurolygos žvaigždė "Instagram" įraše.

"Partizan" dėl šios situacijos išplatino viešą pranešimą.


"Kai "Barcelona ir Nikola Mirotičius išsprendė visus administracinius uždavinius, oficialiai pradėjome derybas, kurių metu priėmėme žaidėjo sąlygas. Taip pat norime pažymėti, kad sąlygos kelis kartus keitėsi, tačiau klubas rasdavo būdų jas išpildyti. Ir prieš kelias dienas išsiuntėme N.Mirotičiui pasirašyti parengtą sutartį.

Tuo pat metu žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad tam tikri asmenys grasina N.Mirotičiui, o jo saugumui gali iškilti pavojus, jei jis taps "Partizan" krepšininku.

Prezidentas Ostoja Mijailovičius, sporto direktorius Zoranas Savičius ir treneris Željko Obradovičius keli kartus teigė žaidėjui, kad jam pavojaus nėra, o Serbijoje jis yra labai laukiamas.

Taip pat klubas nedelsdamas susisiekė su aukščiausiomis valstybinėmis instancijomis, kad neliktų menkiausių abejonių. Naudodamasis proga, "Partizan" nori padėkoti Serbijos prezidentui Nikolai Vučičiui, kuris asmeniškai pasikvietė žaidėją ir patikino, jog jo ir jo šeimai Serbijoje niekas negresia.

Tačiau dėl klubui nežinomų priežasčių N.Mirotičius nesiryžo pasirašyti jau aptartų sąlygų, ir "Partizan" po tam tikro laukimo periodo buvo priverstas atsisakyti kontrakto su buvusiu "Barcelona" žaidėju pasirašymo.

Norime pažymėti, kad prieš dešimt dienų N.Mirotičius pažadėjo treneriui Obradovičiui, o vėliau ir prezidentui Mijailovičiui, direktoriui Savičiui bei kapitonui Kevinui Punteriui, kad taps "Partizan" žaidėju.

Klubas ragina N.Mirotičių, kaip už teisybę kovojantį žmogų, įvardinti žmones, kurie jam grasino.


"Partizan" visiškai įsitikinęs, kad N.Mirotičiaus atsisakymas pasirašyti kontraktą susijęs ne su grasinimais, o su kažkuo kita, apie ką visuomenė sužinos artimiausiomis dienomis", – rašoma pareiškime.

32-ejų 208 cm ūgio puolėjas Eurolygoje per 25 minutes vidutiniškai pelnydavo 15,4 taško (60,3 proc. dvit., 39,2 proc. trit.), sugriebdavo 4,3 bei perimdavo po 1 kamuolį, atlikdavo 1,2 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 16,4 naudingumo balo.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: