K. Maksvytis apie naujoką: „Tikimės, kad jis pagreitins mūsų žaidimą“

K. Maksvytis apie naujoką: „Tikimės, kad jis pagreitins mūsų žaidimą“

Kauno „Žalgirio“ ekipa ketvirtadienį sieks iškovoti penktą pergalę Eurolygoje. Šįkart žalgiriečiai svečiuose susikaus su Milano „Emporio Armani“ ekipa.



Prieš šias rungtynes savo mintimis pasidalijo „Žalgirio“ vyr. treneris Kazys Maksvytis.

„Milanas yra gynybinė komanda. Tam įtaką daro trenerio Ettore Messinos braižas. Jie turi kažkiek problemų rotacijoje, ypač gynėjų grandyje, tad žaidžia netradiciškai aukšta sudėtimi, kai trečioje pozicijoje rungtyniauja Nikola Mirotičius ar Johannesas Voigtmannas.

Jie turi didelius kūnus. Ši ekipa taip pat turi ir nemažai pataikančių žaidėjų, o pastaruoju metu lyderių vaidmenį perėmė Maodo Lo ir Shavonas Shieldas. Neblogai judina kamuolį, pataikė tritaškius, ypatingai pastaruosiuose mačuose. Kai pataikai tritaškius, iškart vaizdas pagerėja.


Kalbant apie naujoką Sumnerį. Mes stebėjome jį ir seniau. Buvo klausimų dėl jo sunkios traumos, bet tai buvo seniai. Šiaip jo savybės yra greitis. Visų pirma, tikimės, kad jis pagreitins mūsų žaidimą. Matant jo epizodus, dominuoja greito puolimo situacijos. Tikimės, kad su juo greičiau pereisime iš gynybos į puolimą, o tai leis pelnyti daugiau lengvų taškų.

Kitas dalykas – tai dar vienas kamuolio valdytojas. Jis gerai saugo kamuolį, galbūt nėra elitinis taškų rinkėjas, bet gali atakas užbaigti ir pats, ir pasidalinti kamuoliu. Paklausėme nuomonių, žaidė ir su Domantu Saboniu Indianoje. Gal nereikia tikėtis, kad jis bus kažkoks superinis taškų rinkėjas ir vienas galės patraukti Eurolygoje, bet tai yra geras komandinis žaidėjas, kuris turi geras savybes ir yra juodadarbis. Jis yra pakankamai jaunas, tad dar turi galimybių kilti. Tikimės, kad jis mums pridės energijos.

Antro naujoko ieškome. Didesnės korekcijos bus perėjimų lange. Pirma pažiūrėsime, kurią poziciją geriau užpildys naujokas ir mums bus aiškiau“, - kalbėjo K. Maksvytis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: