Legenda visam gyvenimui: „Žalgiris“ kviečia prisiminti dominuojantį A. Sabonio pasirodymą

Legenda visam gyvenimui: „Žalgiris“ kviečia prisiminti dominuojantį A. Sabonio pasirodymą

Kauno „Žalgiris“ rubrikoje #ZalgirisClassics kviečia susipažinti su legendinėmis Kauno „Žalgirio“ rungtynėmis.



2003–2004 m. sezonas visiems krepšinio aistruoliams įsiminti turėjo vien dėl to, kad pabaigti savo šlovingos krepšininko karjeros į gimtąją komandą sugrįžo legendinis žalgirietis Arvydas Sabonis.

Jo vedina „Žalgirio“ komanda Eurolygos reguliariajame sezone varžėsi sudėtingoje B grupėje, iš kurios kauniečiai pirmą kartą prasibrovė į trečius metus rengiamą „Top 16“ etapą.

Pirmosios šio etapo rungtynės „Žalgirio“ laukė išvykoje su tuometine Stambulo „Ulker“ komanda. Joje pirmaisiais smuikais griežė legendiniai Ibrahimas Kutluayus, Petaras Naumoski ir naudingiausias 2002–2003 m. Eurolygos reguliaraus sezono krepšininkas Josephas Blairas.


Būtent pastarojo tvirtai sudėto aukštaūgio ir A.Sabonio dvikova kėlė didžiausią ažiotažą. Nors J.Blairas surinko 12 taškų ir 12 atkovotų kamuolių, kitoje aikštės pusėje prieš Sabą jis liko bejėgis.

A.Sabonis pelnė 25 taškus, atkovojo 16 kamuolių, o jo surinkti 47 naudingumo balai tuo metu buvo ketvirtas geriausias rezultatas Eurolygos istorijoje.

Beje, pergalingas mačas prieš „Ulker“ buvo ir rezultatyviausios Giedriaus Gusto rungtynės Eurolygoje. Tąkart jis pelnė 17 taškų ir buvo svarbus ginklas iki tol įtemptai besiklosčiusio mačo pabaigoje.



Kiek anksčiau krepšinio gerbėjai galėjo prisiminti ir pirmąsias 2003–2004 m. Eurolygos sezono rungtynes, kuriose debiutavo ne tik A.Sabonis, bet ir būsimasis „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

Pergalingame mače su Atėnų „Panathinaikos“ rezultatyviausiai žaidė po 18 taškų pelnę Dainius Šalenga ir Miroslavas Beričius, o A.Sabonis surinko 15 taškų ir buvo naudingiausias su 26 naudingumo balais.

Devyniolikmečio P.Jankūno debiutas buvo ne ką mažiau įspūdingas – 12 taškų ir 6 atkovoti kamuoliai.






Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: