„Green White Boys“ apie skanduotę merui: „Jei kažkam tai nepatinka – tai jau jūsų problemos“

„Green White Boys“ apie skanduotę merui: „Jei kažkam tai nepatinka – tai jau jūsų problemos“

LKL nuotr.

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko jau trečioji grandų akistata, kurią ir vėl laimėjo Kauno „Žalgiris“ (22-2).



Andrea Trinchieri auklėtiniai namie 92:78 (27:22, 22:19, 19:16, 24:21) palaužė Vilniaus „Rytą“ (20-5).

Po mačo savo mintimis pasidalijo ištikimiausi „Žalgirio“ sirgaliai „Green White Boys“.

Kviečiame paskaityti:


„Dar vienas mačas, po kurio verda daug diskusijų, GWB vardas cituojamas įvairiausiuose kontekstuose.

Pradėkime nuo krepšinio.

„Žalgiris“ trečią kartą nugalėjo „Rytą“ ir tai tikrai džiugina. Matome, kad komanda sugeba nusiteikti šioms rungtynėms, o žaidėjai supranta jų svarbą. Tikimės, kad koncentracija bus išlaikyta iki pat sezono finišo ir vėl apginsime čempionų titulą. Nors sezonas mūsų komandai nebuvo lengvas, tačiau ji sugebėjo finišuoti galingai Eurolygoje, o dabar panašu, kad yra nusiteikusi ir LKL kovoms.

Pereikime prie palaikymo.

Antrą kartą buvome įsikūrę naujajame sektoriuje ir vėl jį pavyko užpildyti sklidinai. Išaugęs aktyvių fanų kiekis leidžia kurti kito lygio atmosferą. To link ėjome eilę metų ir pagaliau matome proveržį. Faktas, kad neketiname sustoti ties dabar pasiekta riba, tačiau dabartinis rezultatas jau tikrai džiugina.

Rungtynes pradedame galinga choreografija, kuria norime pasakyti, jog mes bei visa arena ir būsime tas įkvėpimas, neleisiantis komandai prarasti koncentracijos. „Žalgiris“ nėra komanda žaidžianti tik sau, ar savo savininkui. Sirgaliai yra šios komandos plaučiai, kurie leis įkvėpti pergalingo oro likusiai sezono daliai.

Tai kaip skamba nauja daina turbūt netgi viršija daugelio lūkesčius. Visi iš savųjų vietų kyla jau išgirdę pirmuosius šios melodijos sąskambius. Tokio ryšio su arena dar niekada neturėjome ir tuo pačiu norime padėkoti kiekvienam iš jūsų, kad jungiatės prie mūsų kuriamo palaikymo. Turime bendrą tikslą – sukurti kuo geresnę atmosferą „Žalgiriui“ ir šį deimantą šlifuosime toliau!


Eisena prieš rungtynes.

Į eiseną prieš rungtynes dar kartą sutraukiame itin solidų žaliai - baltų skaičių. Mūsų skaičiavimais joje sudalyvavo apie pusantro tūkstančio žmonių.

Kaip jau rašėme anksčiau, tai puikus būdas parodyti miestui, kad šiandien vyksta krepšinis, kad šiandien čia žaidžia „Žalgiris“.


Mūsų tikslas yra, kad mačo dieną viskas nebūtų tik nuo sirenos iki sirenos. Norisi matyti miestą gyvenantį „Žalgirio“ tvarkaraščiu ir eisenos yra vienas iš būdų tai priminti.

Galingai skambančios dainos Kauno gatvėse, gausybė pirotechninkos ir atmosfera užkurta mieste dar gerokai iki rungtynių pradžios. Tikslas pasiektas.

Krepšinis ir politika.


„Krabas yra rusų kekšė“, – skanduotė, kuri skambėjo Kauno gatvėse bei „Žalgirio“ arenoje rungtynių metu. Skambės ji ir toliau, kol mūsų miestą valdys ir tuo pačiu reprezentuos žmogus, nematantis problemos karo metu dirbti rusijoje ir mokėti mokesčių į tos valstybės biudžetą.

Būtent tai iššaukė daugiausiai reakcijos, o visiems vatinukams, subėgusiems pas mus į komentarų sekciją ir aiškinusiems, kaip nereikia maišyti sporto su politika, turime vieną žinutę: plaukite paskui rusų laivą.

GWB niekada nebuvo ir nebus patogūs. Mes kalbėsime temomis, kurios mums kaip „Žalgirio“ fanams, kaip kauniečiams, kaip savo šalies patriotams yra svarbios. Jei kažkam tai nepatinka – tai jau jūsų problemos.


Kaunas visada buvo patriotiškas miestas, kuriame vertybės nėra butaforinės ar diktuojamos naujausių madų. Mūsų miestas sunkiausiais laikais nešė trispalvę ant savo pečių ir neš ją ir toliau.

Tuo pačiu dar kartą kviečiame prisijungti prie „Žalgirio“ ir „Ryto“ taip pat palaikomos akcijos ir pasirašyti už 4 procentus nuo BVP mūsų krašto gynybai.

Pabaigai.


Aktyvių „Ryto“ sirgalių bandymas tapatinti „Žalgirį“ ir visus kauniečius su mūsų miesto meru neatrodo adekvati reakcija. Juolab, kai mūsų pozicija šiuo klausimu daugiau negu aiški.

Bandymas žinutę nukreipti ne prieš patį asmenį, o tiesiog prieš visus kauniečius ir mūsų miestą yra žalingas. Kaip Lietuva niekada nebuvo Paksas, taip Kaunas nėra Matijošaitis. Aišku, tai yra gerokai paprasčiau ir patogiau negu atsidaryti savo klubo rėmėjų sąrašą ir susirasti jau ne tokius sau patogius vardus“, - rašė „Green White Boys“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: