​„Neptūno“ direktorius įgėlė savo komandai, V.Šeškus užsimena apie neišvengiamas permainas



Praėjusi savaitė keturiems Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klubams atvėrė naujus horizontus. Kauno „Žalgiris" prasprūdo į Eurolygos „Top 16" etapą, o Klaipėdos „Neptūnui", deja, to padaryti nepavyko. Uostamiesčio krepšininkai po Naujųjų rungtyniaus Europos taurėje. Į kitą jose etapą užtikrintai prasimušė Vilniaus „Lietuvos rytas", savo grupėje užėmęs pirmąją vietą. Liūdnai pasirodymas Senajame žemyne baigėsi Šiaulių „Šiauliams". Jie iš Iššūkio taurės varžybų buvo išspirti paskutinę sekundę, kai varžovai iš savo aikštės pusės aidint sirenai smeigė žudikišką tritaškį.



Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus ekipos jau žino, su kokiais varžovais žais kitame etape, o „Šiauliai" dabar visą dėmesį sutelks į LKL ir BBL kovas. Kaip šios ekipos vertina savo pasirodymą ir kokias viltis puoselėja antrajai sezono daliai?

„Žalgirio" direktorius Paulius Motiejūnas: nedaug trūko, kad būtume nepatenkinti



„Pasirodymą Eurolygoje vertiname paprastai – tikslas pasiektas, nors nedaug trūko, kad būtume nepatenkinti. Taip ir prognozavome, kad, įpusėjus reguliariajam sezonui, varžovai išstudijuos mūsų žaidimą, o ir mūsų jauni žaidėjai nėra dar tokio aukšto lygio. Kitas dalykas, antrame rate namų rungtynės buvo daug sudėtingesnės. Kaune laimėjome prieš dvi rusų ekipas, išvykoje pavyko parsivežti tašką kovoje su Stambulo „Anadolu Efes", todėl tas pirmasis ratas taip smagiai ir praėjo. Po to namuose žaidėme su Madrido „Real", tuo pačiu „Anadolu Efes" ir šansų laimėti buvo mažiau.

Bilietų pardavimo atžvilgiu patekimas į „Top 16" labai svarbus. Žiūrovams galėsime pasiūlyti Europos grandus ir tos kovos žiūrėsis smagiai. Bilietų pardavimai labai svyruoja, todėl nenoriu prognozuoti, kas būtų buvę, jei būtų tekę žaisti Europos taurėje. Aišku tik tai, kad rėmėjų paieškoms tai turėtų neigiamos įtakos. Galite laukti kovos, namuose bandysime laimėti visas rungtynes. Komanda per šventes tikrai turės laisvų dienų. Kaip žinote, Jamesas Andersonas jau išskrido į JAV ir yra atleistas nuo kelių rungtynių. Po mačo su Mažeikių „Mažeikiais" visi žaidėjai turės bent porą laisvų dienų – galės su savo šeimomis susėsti už stalo, kaip aš sakau, kažkiek prasivalyti galvą", – sakė P. Motiejūnas.

Rezultatas: pirmajame Eurolygos etape pasiektos 5 pergalės, patirti 5 pralaimėjimai. A grupėje užimta 3 vieta.

Ateitis: pasirodymą „Top 16" etape kauniečiai pradės gruodžio 30 dieną išvykoje su Stambulo „Galatasaray" klubu. Žalgiriečiai taip pat grumsis su Berlyno ALBA, Belgrado „Crvena Zvezda", Madrido „Real", Tel Avivo „Maccabi", Atėnų „Panathinaikos" ir Barselonos „Barcelona" ekipomis. Į ketvirtfinalį pateks 4 stipriausios grupės komandos.

„Neptūno" direktorius Osvaldas Kurauskas: atrodė, kad išvykose žaidžia dublerių komanda

„Visumoje pasirodymą vertiname teigiamai. Praktiškai visose Eurolygos išvykos rungtynėse apimdavo jausmas, kad žaidžia kažkokia „Neptūno" dublerių komanda. Kodėl taip atsitiko? Į paskutinį mačą Valensijoje vykome anksčiau nei įprasta. Dėjome visas pastangas, kad žaidėjai persilaužtų, tačiau gavosi dar blogiau. Kalbamės atskirai su žaidėjais ir treneriais – ar jie persivalgo, ar per daug ilsisi, ar per daug galvoja apie tas rungtynes. Namuose pagal statistinius rodiklius esame tarp lyderių, o išvykose – tarp autsaiderių. Jeigu tas priežastis būtų taip lengva išspręsti, būtume tai jau seniai padarę. Belieka tikėtis, kad skaudžios pamokos pasitarnaus ateičiai.

„Švyturio" arena visada išsiskiria savo lankomu. Tikimės, žiūrovai mūsų nepaliks, nes mes dar tikrai turime dėl ko kovoti. Sunku prognozuoti, bet tikimės, kad Europos taurėje lankomumas bus nemažas. Sportas toks dalykas, kad turi prisiderinti prie tvarkaraščio. Žaidėjai turės šiek tiek laisvų dienų, o pagrindinis dalykas išliks darbas. Poilsis krepšininkams yra vasarą, tada jie kelis mėnesius gali pabūti su savo šeimomis, o dabar jiems turėtų pakakti 1–2 dienų", – kalbėjo O. Kurauskas.


Rezultatas: pirmajame Eurolygos etape pasiektos 4 pergalės, patirti 6 pralaimėjimai. D grupėje užimta 5 vieta.

Ateitis: „Neptūnas" pasirodymą Europos taurės „Last 32" etape pradės sausio pradžioje dvikova namuose su Paryžiaus „Levalois". Kazio Maksvyčio auklėtiniai taip pat grumsis su Izmiro „Pinar Karsiyaka" ir Stambulo „Bešiktaš" krepšininkais. Į aštuntfinalį pateks 2 geriausios grupės komandos.

„Lietuvos ryto" treneris Virginijus Šeškus: kartu su klubo vadovais priimsime tam tikrus spendimus


„Vertinu gerai. Europos taurėje pasiektos 8 pergalės, tai tikrai neblogas rezultatas. Vis dėlto užimta pirmoji vieta grupėje. Aišku, buvo duobelių – pralaimėjimas Rumunijoje ir nesėkmė Vilniuje prieš Volgogrado ekipą. Galima sakyti, kad ne viskas gerai, yra problemėlių, bet rezultatas pasiektas. Dukart suklupome ir LKL čempionate. Visi žino, kad nemaloniausias pralaimėjimas buvo patirtas namuose prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes". Prieš sezoną klubo vadovų tikslas buvo išeiti iš turėtos grupės. Tik ištraukus burtus, ji tikrai neatrodė lengva. Bandirmos „Banvit" ir Jeruzalės „Hapoel" dalyvavo Eurolygos atrankoje, niekas nežinojo, kad Belgrado „Partizan" bus toks susilpnėjęs.

Dabar tikrai pamatėme, kad galime žaisti neblogai. Mums tikrai pravers naujokai Žygimantas Janavičius ir Kšištofas Lavrinovičius. Komandoje šiuo metu yra 14 krepšininkų. Sakote, kad ne visi jie liks klube? Yra įvairių minčių, bet kol kas nesinori nieko kalbėti. Po gruodžio 28-osios rungtynių su „Neptūnu" susėsime prie stalo su klubo savininkais ir, galvoju, kažkas iki Naujų metų paaiškės. Duosime žaidėjams 2 laisvas paras, o į treniruotes grįšime gruodžio 26 dieną", – sakė V. Šeškus.

Rezultatas: reguliariajame Europos taurės sezone pasiektos 8 pergalės, patirti 2 pralaimėjimai. E grupėje užimta pirma vieta.


Ateitis: pasirodymą „Last 32" etape vilniečiai pradės sausio pradžioje namų arenoje su Zgoželeco „Turrow". „Lietuvos rytas" taip pat susitiks su Ostendės „Telenet" ir Sevilijos „Baloncesto" ekipomis. Į aštuntfinalį pateks 2 geriausios grupės komandos.

„Šiaulių" treneris Gediminas Petrauskas: po turkų metimo buvome šokiruoti

„Vienu žodžiu sunku apibendrinti. Turnyro pradžia nieko blogo nežadėjo – iškovojome 2 pergales iš eilės. Po to sekė išvykos rungtynės. Tikrai buvo sunkios kelionės, ypač į tolimąjį Krasnojarską. Bet vėlgi, viskas buvo mūsų rankose. Paskutinėse rungtynėse su turkų Ušako „Sportif" klubu mums būtų užtekę pergalės bent vienu tašku. Labiausiai skauda dėl to, kad patys nesugebėjome tiksliai užbaigti atakos ir aidint sirenai prasileidome tokį beprotišką metimą. Aišku, niekas nežino, kaip viskas būtų pasibaigę per pratęsimą. Kurį laiką buvome lengvam šoke. Nėra kada liūdėti, belieka koncentruotis į LKL ir kuo geriau žaisti ten.


Penktadienio rungtynės su Kėdainių „Nevėžiu" aiškiai parodė, kad dar nebuvome atsigavę. Ar atsistatėme psichologiškai, parodys rytojaus dvikova su Panevėžio „Lietkabeliu". Visi supranta, kad dejavimas į gera neišeis. Labai norėtųsi tikėtis, kad po Naujųjų žaidimas pagerės. Pastaruosius kelerius metus tokiu periodu atsirasdavo pastiprinimas ir apskritai tarpusavio ryšių pajutimas. Vis dėlto laiko tarpas nuo rudens iki Naujųjų yra užtektinas susižaisti ir pažinti vienas kitą. Stengdavomės šventinę pertrauką išnaudoti dirbdami salėje. Šiemet to padaryti nelabai pavyks, nes turime rungtynes 23 ir 27 dienomis. Darysime viską, kad sezono pabaigoje sportinė forma būtų optimaliausia. Po antradienio rungtynių žaidėjus paleisime namo pasibūti su šeimomis. Aišku, gaila, bet 26 dieną jau renkamės į treniruotę, šeštadienį laukia mačas Alytuje. Šiek tiek daugiau laisvų dienų krepšininkams duosime po susitikimo su „Dzūkija", nes kitos rungtynės su „Žalgiriu" bus tik sausio 5-ąją", – kalbėjo G. Petrauskas.

Rezultatas: Iššūkio taurės reguliariajame sezone pasiektos 3 pergalės, patirti 3 pralaimėjimai. H grupėje užimta 3 vieta.

Ateitis: Likusią sezono dalį „Šiauliai" rungtyniaus LKL čempionate ir gins Baltijos krepšinio lygos (BBL) čempionų vardus.


alt








Balys Šmigelskas | Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: