D. Adomaitis po mačo kalbėjo apie emocijas (VIDEO)



Kauno „Žalgiris“ (18-2) strigo Vilniaus „Ryto“ (13-7) diktuotame klampiame žaidime, tačiau lemiamu metu Artūras Milaknis smeigė du svarbius tritaškius ir leido emocinę bangą pagavusiems šalies čempionams grįžti į pergalių kelią „Betsafe-LKL“ čempionate.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje po nelengvos kovos laimėjo principinį mūšį prieš didžiausius konkurentus 71:61 (10:14, 26:10, 16:20, 19:17).

Po mačo „Ryto“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis teigė, kad krepšinis yra emocijų žaidimas ir tai yra neišvengiama žaidimo dalis.

„Nepamirškite, kad tai yra sportas, kuriame yra daug emocijų. Tikrai kartais jos nėra gražios, neskubėkite teisti, tai yra žaidimas. Kartais ir aš nesusivaldžiau, net ir šiandien, pasakiau ir teisėjams negražių žodžių, tai labai atsiprašau.



Kalbant apie pačias rungtynes, tai būsiu nuobodus, bet pasikartosiu, norėdamas laimėti prieš „Žalgirį“ Kaune turi aukotis, kai kamuolys krenta ant žemės, ten turi kristi ir visi penki mūsų žaidėjai. Atkarpa, kai du griūdavo, o trys žiūrėdavo nulėmė rungtynes. „Žalgiris“ atitrūko, o rungtynių eigą jie kontroliuoja labai gerai. Viena klaida ar baudos metimas kainuoja labai brangiai.

Labai džiugina Mareko Blaževičiaus žaidimas. Jis yra iš mūsų sistemos, užaugęs „Perle“. Tokie žaidėjai turi būti komandos veidais ateityje, reikia, kad jie žaistų, visi norės žiūrėti į savus krepšininkus“, – teigė treneris.

Šiose rungtynėse vilniečiams negalėjo padėti Pako Cruzas ir Martynas Echodas. Paklaustas, kada planuojamas žaidėjų sugrįžimas, D. Adomaitis tikslaus atsakymo neturėjo.

„Sunku pasakyti. Martynas darė individualią treniruotę, vaizdas nėra pats geriausias, bet gan neblogai. O P. Cruzas – įsivėlė virusas. Visa jo šeima serga. Temperatūros jau kaip ir nėra, tikiuosi jį ryt matyti treniruotėje“, – kalbėjo D. Adomaitis.













BasketZone.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: