„Juventus“ fizinio rengimo treneris: „Visa komanda po truputį eina į priekį“



Dubingiuose vykstančioje stovykloje Utenos „Juventus“ krepšininkų fiziniu pasiruošimu rūpinasi šią vasarą prie klubo prisijungęs Mindaugas Saulevičius.

Naujasis „Juventus“ fizinio parengimo treneris pasidalijo mintimis apie dabartinę žaidėjų formą, supažindino su treniruočių planais persikėlus į krepšinio aikštelę ir įvertino praėjusiame sezone sunkią traumą patyrusio amerikiečio Kenny Gaineso sveikatos būklę.

„Visi planai su treneriais buvo sudėlioti dar prieš stovyklą, gavome visišką laisvę dirbti. Aišku, pagrindinis mūsų darbas šiuo metu – įvesti į darbinę būseną mūsų legionierius, kad jie galėtų treniruotis su tais krepšininkais, kurie į stovyklą atvyko anksčiau. Didelį dėmesį kreipiame į mūsų komandos aerobinį pajėgumą, į bendrą fizinį pasirengimą ir, žinoma, traumų prevenciją“, – pagrindinius fizinio parengimo stovyklos tikslus įvardijo M. Saulevičius.

Paklaustas apie geriausiai stovykloje pasirodžiusius krepšininkus, fizinio parengimo treneris nieko neišskyrė, tačiau pasidžiaugė komandos jaunaisiais žaidėjais ir pridūrė, kad pagal rezultatus krepšininkai vieningai žengia į priekį.



„Sunku išskirti geriausią formą demonstruojančius krepšininkus, kadangi vieni geresni vienoje pusėje, kiti – kitoje. Aišku, džiugina mūsų jaunieji krepšininkai, tas pats Arnas Beručka labai neblogai atrodo treniruotėse. Šiaip negalėčiau nieko labai išskirti, vyrai sąžiningai dirba, visų forma po truputį gerėja, tai matome per atliekamus funkcinės būklės patikrinimo testus. Džiaugiuosi, kad visa komanda po truputį, mažais žingsneliais eina į priekį“, – teigė naujasis „Juventus“ fizinio parengimo treneris.

Jau rugpjūčio 25 d. „Juventus“ krepšininkai persikels į Utenos areną ir nebe tik lies prakaitą fizinio pasiruošimo treniruotėse, tačiau pagaliau galės prisiliesti ir prie krepšinio kamuolio.

„Kai persikelsime į Uteną, pirmąją dieną bus toks įvadas su kamuoliu, visi tie techniniai ir taktiniai dalykai. Kalbant apie fizinio rengimo treniruotes, jos vyks viso sezono metu, nėra tokių pasiruošimų, kurie vyksta dvi savaites. Mes toliau tęsime savo darbus, šiek tiek keisis treniruočių specifika bei pobūdis. Žinoma, ir toliau didelį dėmesį skirsime traumų prevencijai“, – tolimesniais treniruočių planais pasidalijo M. Saulevičius.

Šiuo metu mažiausiai su komanda treniruojasi ir daugiau individualiai su komandos kineziterapeutu dirba K. Gainesas. Gynėjas dar visiškai neatsigavo po praėjusiame sezone patirtos Achilo sausgyslės traumos, tačiau jau greitu metu turėtų būti visiškai pasiruošęs žengti koja kojon su komandos draugais.

„Kenny šiuo metu pasiruošęs maždaug 80 proc., galbūt net šiek tiek daugiau. Aišku, stengiamės jį šiek tiek pasaugoti, po truputį įvesti į ritmą. Čia daugiau mūsų kineziterapeutas atlieka šį darbą, dirba su juo individualiai, stebi jo būklę. Aš jo atliktą darbą vertinu teigiamai ir tikiuosi, kad mes jį kuo greičiau pastatysime ant kojų“, – sakė treneris.



//




//




style="display:none;" data-ad-client="ca-pub-9232533877213603" data-ad-slot="3472783777"> //




alt

style="display:block" data-ad-format="fluid" data-ad-layout-key="-a0-16+1s+4t-8b" data-ad-client="ca-pub-9232533877213603" data-ad-slot="5015274760"> //













UtenosJuventus.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: