Oficialu: E. Bendžius kitą sezoną Vilniuje nežais

Roko Lukoševičiaus nuotr.

Vilniaus „Ryto“ komandai nepavyko išsaugoti kapitono Eimanto Bendžiaus. Dėl pandemijos kitą sezoną biudžetą mažinantis sostinės klubas ir 30-ies metų puolėjas priversti nepasinaudoti galimybe pratęsti dar metus galioti galėjusią sutartį.



Klubo vadovybė su E.Bendžiumi keletą mėnesių ieškojo tolimesnio bendradarbiavimo galimybių ir svarstė įvairius variantus, tačiau rizika dėl kito sezono neapibrėžtumo nulėmė išsiskyrimą.

„Eimantas norėjo likti „Ryte“ ir mes labai norėjime jį matyti čia. Bet rasti abi puses tenkinantį sprendimą nepavyko. Šiai dienai klubas nepajėgus vykdyti tokius finansinius įsipareigojimus, kurie numatyti žaidėjo kito sezono sutartyje, – ilgas derybas su kapitonu komentavo generalinis direktorius Rolandas Jarutis. – Eimantas visada aikštėje palikdavo širdį, todėl mes jam galime tik padėkoti už didelį atsidavimą sostinei ir laukiame ateityje jo sugrįžtant į Vilnių.“

LKL čempionate E.Bendžius vidutiniškai pelnė po 10,7 taško, atkovojo po 4,3 kamuolio ir rinko po 11,5 naudingumo balų. Europos taurėje kapitonas fiksavo labai panašią statistiką.


„Noriu padėkoti visam Vilniui už palaikymą ir klubo žmonėms, kad ieškojo galimybių pratęsti mūsų bendradarbiavimą, – atsisveikindamas su „Ryto“ ekipa kalbėjo E.Bendžius. – Apmaudu, kad mums tenka skirtis, bet tokia realybė ir turime ją priimti. Nuoširdžiai linkiu klubui daug pergalių ateinančiame sezone ir norėčiau, kad po metų ar kelių kartu su „Ryto“ fanais dar skanduotume „Pirmyn vilniečiai“.“





RytasVilnius.lt

Video rekomendacijos: