Dar du treneriai kandidatuoja perimti „Žalgirio“ vairą

VTB nuotr.

Kauno „Žalgirio“ komandos trenerio kandidatų sąraše – dvi naujos pavardes.



Nikos Varlas iš „Eurohoops“ praneša, kad Kauno klubą treniruoti pretenduoja Bilbao „RETAbet“ vairininkas Alexas Mumbru ir be darbo Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipoje likęs Joanas Plaza.

Vakar 15min.lt pranešė, kad pagrindinis kandidatas „Žalgirio“ treneriu tapti yra turkas Ertugrulas Erdoganas. Apie tai skaitykite čia.

A. Mumbru tik 2018 metais baigė žaidėjo karjerą ir iškart tapo vyr. treneriu. Iki šio sezono pabaigos strategas vadovavo „RETAbet“ krepšininkams.

Tuo tarpu J. Plaza jau yra anksčiau treniravęs „Žalgirio“ komandą, kuomet dirbo 2012-2013 m. sezone. Vėliau ispanas penkerius metus dirbo Malagos „Unicaja“ ekipoje, o pusantro sezono praleido prie „Zenit“ vairo.

Primename, kad praėjusį ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas minėjo, kad prioritetas bus teikiamas specialistams iš Lietuvos, tačiau pastarosiomis dienomis situacija pasikeitė.



Darius Maskoliūnas išvyko į Barseloną, Kęstutis Kemzūra pasirinko Turkijos komandos pasiūlymą, o Kazio Maksvyčio neišleido „Parma“ klubas.

„Turėjome aiškų lietuvių kandidatų sąrašą. Buvome susitikę su keliais lietuviais treneriais. Darius Maskoliūnas nusprendė vykti į Barseloną kartu su Šarūnu Jasikevičiumi, o Kazys Maksvytis turėjo įsipareigojimų savo dabartiniam klubui, todėl praplėtėme savo paieškos ratą. Turime nemažą specialistų iš užsienio sąrašą. Mūsų noras yra, kad treneris būtų alkanas, motyvuotas ir imlus naujovėms“, – situaciją komentavo „Žalgirio“ direktorius.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: