Atsinaujinęs ir su mažesniu biudžetu: ar „Žalgiris“ gali nustebinti? (Apklausa)

Zalgiris.lt ir Euroleague.net nuotr.

Kauno „Žalgiris“ baigė komandos komplektacijos darbus ir ruošiasi pradėti pasiruošimą artėjančiam sezonui.



Deja, bet visam sporto pasauliui skaudžiai per kišenę smogusi koronaviruso pandemija neaplenkė ir LKL čempionų.

Kiek anksčiau „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas minėjo, jog komandos biudžetas kitame sezone trauksis apie 30 proc. Praėjusį sezoną jis buvo 12 mln. eurų.

Krepsiniozinios.lt žiniomis, „Žalgiris“ kitą sezoną savo sąskaitoje turės apie 8 mln. eurų, o žaidėjų ir trenerių atlyginimams turėtų skirti apie 5 mlm. eurų.


Krepsiniozinios.lt kviečia išsakyti savo nuomonę, ar „Žalgiris“ su tokiu biudžetu gali nustebinti?



Primename, kad „Žalgiris“ žaidėjams ir treneriams praėjusį sezoną buvo pasiruošęs išleisti 8,5 mln. eurų. Tiesa, remiantis Eurolygos žaidėjų asociacijos ir lygos susitarimu, kauniečiai krepšininkams išmokėjo apie 6,8 mln. eurų.

Nepaisant sumažinto biudžeto, „Žalgiris“ šį tarpsezonį pasikvietė Tomą Dimšą, Steve'ą Vasturią, Patricio Garino, Augustine'ą Rubitą, Mareką Blaževičių. Komandoje toliau rungtyniaus Lukas Lekavičius, Rokas Jokubaitis, Thomas Walkupas, Marius Grigonis, Karolis Lukošiūnas, Artūras Milaknis, Nigelis Hayesas, Paulius Jankūnas ir Martinas Gebenas.

Verta paminėti, jog neatmetama galimybė, kad vienas ar du žaidėjai bus skolinami kitoms komandoms. Kaip realiausi variantai minimos M. Gebeno, M. Blaževičiaus, S. Vasturios ir K. Lukošiūno pavardės.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: