Naujausiomis žiniomis, „Žalgiris“ išvengė ženklaus biudžeto sumažėjimo (Atnaujinta)

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“jau rugsėjo 20 d. pradeda naująjį sezoną, kuomet sužais pirmąsias LKL rungtynes.



Deja, bet visam sporto pasauliui skaudžiai per kišenę smogusi koronaviruso pandemija neaplenkė ir LKL čempionų.

Dar vasaros pradžioje „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas 15min.lt portalui minėjo, jog komandos biudžetas kitame sezone trauksis apie 30 proc. Praėjusį sezoną jis buvo 12 mln. eurų.

Naujausiomis Krepsiniozinios.lt žiniomis, „Žalgiris“ kitą sezoną savo sąskaitoje turės apie 9 mln. eurų, o žaidėjų ir trenerių atlyginimams turėtų skirti apie 6,1 mln. eurų.


Tiesa, jei Eurolyga oficialiai patvirtins naujus premijų skyrimo kriterijus, žalgiriečių biudžetas didėtų iki 10 mln. eurų. Apie tai skaitykite čia.

Primename, kad „Žalgiris“ žaidėjams ir treneriams praėjusį sezoną buvo pasiruošęs išleisti 8,5 mln. eurų. Tiesa, remiantis Eurolygos žaidėjų asociacijos ir lygos susitarimu, kauniečiai krepšininkams išmokėjo apie 6,8 mln. eurų.

Nepaisant sumažinto biudžeto, „Žalgiris“ šį tarpsezonį pasikvietė Tomą Dimšą, Steve'ą Vasturią, Patricio Garino, Augustine'ą Rubitą, Joffrey Lauvergne'ą, Mareką Blaževičių. Komandoje toliau rungtyniaus Lukas Lekavičius, Rokas Jokubaitis, Thomas Walkupas, Marius Grigonis, Karolis Lukošiūnas, Artūras Milaknis, Nigelis Hayesas, Paulius Jankūnas ir Martinas Gebenas.

Verta paminėti, jog neatmetama galimybė, kad vienas ar du žaidėjai bus skolinami kitoms komandoms. Kaip realiausi variantai minimos M. Gebeno, M. Blaževičiaus ir K. Lukošiūno pavardės.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: