D. Kairys po pralaimėjimo: „Buvome visi išsiilgę krepšinio, ir žaidėjai, ir sirgaliai”

R.Lukoševičiaus nuotr.

Antradienio vakarą Vilniuje draugiškas rungtynes žaidė vietos „Rytas” ir Atėnų „Panathinaikos“. Donaldo Kairio auklėtiniai Eurolygos klubui pralaimėjo 67:75 (19:22, 12:19, 14:23, 22:11).



Po mačo „Ryto” strategas teigė, kad aikštėje jautėsi neužtikrintumas, nes ne visi žaidėjai buvo savo pozicijose.

„Tai buvo įdomios rungtynės. Buvo emocijų, buvome visi išsiilgę krepšinio, ir žaidėjai, ir sirgaliai. Vaizdas ne visada buvo gražus. Keista situacija, žaidėme net 13 žaidėjų, bet problema ta, kad kokie 3 žaidėjai yra labai šviežiai pasijungę. Aišku, nesuspėjome išmokti daug derinių. Jautėsi toks nesupratimas, ką mes žaidžiame. Reikėjo žaisti paprasčiausius dalykus, greičiausius ir trumpiausius derinius. Mums šiek tiek pavyko“, – kalbėjo treneris.

Ką pozityvaus galima pasiimti iš to ketvirtojo kėlinio?


– Visų pirma man patiko Jacksono lyderystė. Per pertrauką jis sakė, kad „susikietiname“, padarome „stopų“, pasiimame kamuolį, jis „užtrauks“ į priekį. Chaosas buvo mūsų naudai, nes mes žaidėme greičiau, tai mus įkvėpė ir leido pasivyti varžovus. Esu patenkintas D. Jacksonu.

Ar Andrew Goudelockas buvo toks, kokį jį norite matyti?

– Jis yra ypatingas žaidėjas. Sugeba susikurti sau metimą. Vos po trijų treniruočių jis įmetė 19 taškų „Panathinaikos“. Aš esu patenkintas jo pasirodymu. Reikia, kad jis įeitų į kondiciją. Amerikiečio nuovargis jautėsi ir nieko nepadarysi. Jis ką tik pasijungė prie komandos ir tą padarė savo noru – vien už tai galime jam padėkoti.

Kokios formos į Vilnių atvyko Chrisas McCulloughas?

– Blogos formos. Net nežinojau, ar jį leisiu į aikštę. Bet dėl to didelių trūkumo supratau, kad galime išsibauduoti, todėl jis žaidė.

Vis dar matome Deividą Dulkį šitoje kompanijoje. Ar yra šansų, jog jis taptų oficialių „Ryto“ žaidėju?

– Visų pirma dėkojame jam, nes kai mums labai trūko žmonių, jis pagelbėjo. Dėl ateities pagyvensime – pamatysime.


Kaip jaučiatės likus savaitei iki sezono?

– Manau, kad dar reikės labai pasiraitoti rankoves ir per likusias dvi treniruotes daug pasiruošti kovai su „Juventus“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: